понедељак, 6. август 2018.

Bioskop pod zvezdama 2018.


Avgust nam ne donosi samo tople letnje večeri! Kao i svakog leta i ove godine družićemo se u Kulturnom centru GRAD gde ponovo počinje da radi naš „Bioskop pod zvezdama“.

Program obuhvata odabir više filmskih naslova, relevantnih predstavnika pluraliteta španske kinematografije, koja je od samih početaka u stalnom dijalogu sa društvom čiji je deo i kojem se obraća. Ovaj ciklus je kombinacija različitih tematika i žanrova koji na najbolji način definišu raznolikost sedme umetnosti u drugom veku njenog postojanja.

“Bioskop pod zvezdama” je sugestivan naslov ovog letnjeg programa koji se od 2014. godine prikazuje u bašti KC Grad – nekadašnjeg starog magacina iz 1884. godine koji je danas jedna od najaktivnijih nezavisnih kulturnih ustanova u Beogradu. 

Vreme: od 12. avgust 2018 do 02. septembar 2018.
 
Mesto: Kulturni Centar GRAD - Centro Cultural GRAD
Brace Krsmanovic 4
 
Sa titlovima na srpskom jeziku. Ulaz besplatan. Broj mesta ograničen. 
 
 

PROGRAM:

 
 Nedelja 12. avgust, 20:00
 
 
 
 
Adaptacija Lorkine drame “Krvava svadba”. Od malih nogu, mlada, mladoženja i Leonardo, činili su nerazdvojni trojac. Međutim, kako se približava dan svadbe, stvari se komplikuju, jer je između nje i Leonarda uvek postojalo nešto više od prijateljstva. Rastuća tenzija među njima je poput nevidljive niti koja se ne može opisati, ali ni pokidati.

Nedelja 19. avgust, 20:00
 
 
 
 
 
Marija de las Montanjas je tridesetogodšnja devojka kojoj ne ide u životu: nema posao, izbacili su je iz stana, nema dečka i nije u dobrim odnosima sa porodicom. Na jednom razgovoru za posao pitaju je koji je tip osobe. Kada shvati da na ispunjava nijedan uslov da bi je smatrali “normalnom”, baca se na posao kako bi postala upravo to: normalna osoba. 
 
 
 Nedelja 26. avgust, 20:00
 
 
 
 
Aleks i Serhio su par koji je u stabilnoj vezi i razmišlja o detetu, ali se to sve menja kada Aleks iznenada dobija stipendiju na godinu dana u Los Anđelesu, što znači da moraju da održavaju vezu na udaljenosti od 10.000 kilometara.
 
Nedelja 2. septembar, 20:00
 
 
 
 
Kosta i Sebastijan zajedno rade na ambicioznom projektu koji će snimatu u Boliviji. Priča koju žele da ekranizuju bavi se dolaskom Španaca u Ameriku, ali ne mogu ni da zamisle da će ih u Boliviji, gde planiraju da smeste filmsku verziju grada Santo Domingo, dočekati niz izazova koji će ceo filmski projekat uzdrmati iz temelja

Нема коментара:

Постави коментар