четвртак, 30. август 2018.

VII TODO MUNDO/ WORLD MUSIC FESTIVAL




Nakon prvih pet prolećnih izdanja, festival "Todo Mundo" je od prošle godine vezan za leto, pa će ovogodišnje, sedmo izdanje, biti održano od 30. avgusta do 2. septembra.

Publika će moći da vidi i čuje muzičare sa 4 kontinenta, u dve prestižne prestoničke koncertne sale - Dvorani Kolarčeve zadužbine i Studentskom kulturnom centru.



Na festivalu će, prvi put u Srbiji, nastupiti spektakularni trio Barmer Boys iz Radžastana u Indiji, sa iskustvom velikih evropskih i američkih turneja.



Drugi trio dolazi sa Kipra - Monsieur Doumani, sastav kojem se posle izvanrednog novog albuma "Angathin" sva vrata otvaraju, tako je do poslednjeg trenutka bilo neizvesno hoće li se za Beograd naći prostor u pretrpanom rasporedu benda.

Ovogodišnje, sedmo izdanje beogradskog world music festivala "Todo Mundo", počeće 30. avgusta u Dvorani Kolarčeve zadužbine nastupom sarajevske sevdah atrakcije Divanhana. Njihova gošća će biti poznata turska pevačica i glumica Suzan Kardeš, sa kojom su nedavno objavili zajednički album simboličnog imena "Kardeš" (što znači "stariji brat" na turskom).

Nakon objavljivanja albuma "Zukva" i "Live in Mostar" Divanhana je širom Evrope održala preko 120 koncerata, otpočevši u istom periodu saradnju sa turskom pevačicom, čiji se lik i glas mogu čuti i u popularim turskim serijama. Posle uspešnog koncerta u Istanbulu i objavljivanja albuma u zemljama bivše Jugoslavije i Turskoj, održali su u Bosni četiri rasprodata zajednička nastupa.


Divanhana se sa zadovoljstvom vraća u Kolarac, koji su pre dve i po godine podigli na noge. Na koncertu će biti predstavljen album "Kardeš" skrojen od 10 numera, a iz Turske će, uz pevačicu, doći i virtuozni klarinetista Junus Emre Elek.

Publika će čuti pesme potekle iz bosanskohercegovačke i turske muzičke tradicije, koje su vekovima putovale i komunicirale, ljubile, grlile, rađale nove ljubavi, sreću i tugu, iznedrile muzičko bratstvo i sestrinstvo.

Predgrupa će biti mađarski sastav Csangallo, koji spaja muziku Čango Mađara sa zvucima Balkana. Početak je u 20:30.

Domaća scena će biti predstavljena slavljeničkim nastupom grupe Institut. Veče pre toga će beogradski kvartet Naked, odmah nakon koncerta iranske pevačice Golnar Shahyar.



Završno veče zaokružiće legenda muzike Gane - King Ayisoba, koji se pred beogradsku publiku vraća posle godinu i po dana. Nakon sjajnog nastupa u maju 2017, u okviru evropske turneje kojom je promovisao album "1000 Can Die", nastupao je na WOMEX-u, najvećoj svetskoj world music smotri, i po mišljenju eksperata imao najbolji nastup među više od 50 bendova.

Ulaznice za koncert u Kolarcu se mogu kupiti na blagajni Kolarca po ceni od 1.000 i 800 dinara, a karte za koncert u SKC-u se mogu kupiti u klubu SKC-a i to po cenama 400 dinara za 31. avgust, a po 600 dinara za 1. i 2. septembar.

Organizator je onim najzagriženijim ljubiteljima world music izašao u susret cenom specijalnog kompleta za 3 večeri u SKC-u, koji košta 1.300 dinara.

PROGRAM  VII TODO MUNDO



 

30.08. Dvorana Kolarčeve zadužbine
Csangallo (Mađarska)
Divanhana & Suzan Kardes (BiH/Turska)

31.08. SKC
Golnar & Mahan (Austrija/Iran/Kanada)
Naked (Srbija)

01.09. SKC
Institute (Srbija)
Barmer Boys (Indija)

02.09. SKC
Monsieur Doumani (Kipar)
King Ayisoba (Gana)

Нема коментара:

Постави коментар