четвртак, 23. август 2018.

Kultni Yawning Man (USA) premijerno u Beogradu


Eksperimentalni stoner rok pioniri, bend Yawning Man (Official) iz Kalifornije (USA) nastupiće u subotu, 1. septembra 2018. godine u klubu Atom Akademija (Cara Dušana 13) u organizaciji koncertne agencije RockSvirke.com sa početkom u 21 čas. Kao podrška nastupiće instrumentalni bend There. iz Niša.


Yawning Man je američki eksperimentalni rok sastav oformljen 1986. godine od strane grupe prijatelja koju su činili Gary Arce, Mario Lalli, Alfredo Hernandez i Larry Lalli. Prepoznati su i priznati kao ključni deo ranog razvoja stoner rok žanra i pioniri žestoke muzičke scene Palm Dezerta u Kaliforniji. Za razliku od svojih komercijalnijih savremenika koju su se okrenuli težim gitarskim rifovima i hardkor panku, Yawning Man se razlikovao favorizovanjem ujednačenih reverb surf i psihodeličnih tonova... savršen spoj zvuka koji je obuhvatao kosmičku atmosferu dobro dokumentovanih „generičkih žurki“ ovog kraja kasnih osamdesetih.



Tek 2005. godine predstavljen je njihov debi „Rock Formations“ za špansku etiketu Alone Records. Do sledećeg albuma „Nomadic Pursuits“ čekalo se do 2010. godine, ali u međuvremenu su objavili nekoliko kompilacija i EP izdanja. Treći album „Historical Graffiti“ ugledao je svetlost dana 2016., a tokom deset godina konstantnog života na turneji, postali su jedan od najtraženijih bendova, te su nastupali širom Severne i Južne Amerike, kao i na niz značajnih evropskih festivala po Francuskoj, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Španiji.


Sada su obradovali svoje obožavatelje najsvežijim izdanjem „The Revolt Against Tired Noises“ snimljenim u gradiću Džošua Tri. Za produkciju je bio zadužen Mathias Schneeberger koji je u dosadašnjoj karijeri sarađivao sa imenima kao što su Mark Lanegan, Greg Dulli, SUNN O))), Earth, The Obsessed. Kolekcija od osam pesama na albumu rezultat je svesnog fokusiranja na poeziju u muzici, pronalazak novih zvukova i melodičnih pasaža koje prizivaju raznolike slike i izražavaju emocije i pokrete. Šest od osam numera su u instrumentalnoj tradiciji benda, međutim dve pesme krase retka pojavljivanja vokala (basista Mario Lalli) zajedno sa sanjivim zvukom Gerijeve gitare. Pesma koju bi trebalo spomenuti jeste „Catamaran“ koju je legendarni sastav Kyuss učinio popularnom, a ustvari je numera benda Yawning Man.


Ulaznice: 600 RSD - promotivna cena (ograničen kontigent dok se ne prodaju ili do 13. avgusta) 800 RSD - pretprodajna cena (do 31. avgusta) 1000 RSD - na dan koncerta (1. septembar).

Prodajna mesta: Eventim Serbia, GIGS TIX, DD Tickets, FELIX Shop, TC Sremska i Alternative Bar Low (Tadeuša Košćuška 28).
Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: office@rocksvirke.com (ime i prezime, kontakt telefon).

 

Нема коментара:

Постави коментар