уторак, 28. август 2018.

Mаестро Дејан Савић дебитовао с великим успехом у Кини




У оквиру пројекта Опере Хонг Конга, која је за ову сезону предвидела Сценско извођење Моцартовог ремек – дела “Чаробна фрула”, у кинеском граду Фуџоу, наступио је наш диригент Дејан Савић, који је музички уобличио ово захтевно и духовито дело.

Заједно са млaдим солистима из Кине и Хонг Конга, уз Хор Опере и Државни Симфонијски оркестар провинције Фуђијен са седиштем у овом десетомилионском граду, наш маестро је извео две представе у Кини и две пред препуним гледалиштем Концертне дворане Градске куће у Хонг Конгу.

Огромном успеху ове представе допринела је и одлука да се певани делови изводе у оригиналу уз титловани превод, а дијалози на кинеском језику, што је посебно олакшало праћење дела публици.

Маестро Савић је гост Опере Хонг Конга већ другу годину за редом, у дворани која се сматра историјском у овом значајном центру Азије, и у којој наступају имена попут Папана, Ланг Ланга, Академије “Санта Чечилија” и других, што само по себи говори о високом рангу на који домаћини сврставају нашег истакнутог диригента.

Нема коментара:

Постави коментар