уторак, 21. август 2018.

Upoznajte Muzičku radionicu Čarobna frula

Muzička radionica Čarobna frula poklanja besplatan probni čas! 




Prijavi se

Od osnivanja Čarobne frule 2016. godine, održana su 4 koncerta u Kolarčevoj Zadužbini, i nekoliko javnih časova. Polaznici Čarobne frule položili su prijemni ispit za I razred niže muzičke škole među prvima na listi. Takođe, klaviristi koji su pohađali njihove muzičke radionice veoma uspešno su položili vanredne ispite u muzičkim školama.
Od septembra 2018. u muzičkoj radionici ČAROBNA FRULA deca će moći da pohađaju nekoliko kurseva. U pitanju je škola klavira, škola udaraljki,  muzička radionica za bebe, kao i muzička radionica za decu od 3 do 8 godina. 

 

♪ Škola klavira – naša vizija : svako dete treba u ranom i predškolskom uzrastu da dođe u kontakt sa nekim instrumentom, a pre svega klaviromn; sviranje ne treba da bude moranje; sviranje nije teško i zahtevno; sviranje i vežbanje ne treba da bude dosadno; prilikom sviranja klavira koristi se i leva i desna hemisfera mozga što dodatno podstiče razvoj intelgiencije kod deteta.

♪ Škola udaraljki - kurs sadrži učenje osnovnih ritmova i razvijanje ritmičkih sposobnosti deteta; postavljanje i vežbanje tehnike sviranja na udaraljkama, kroz interaktivan odnos sa profesorom.

♪ Muzička radionica -Ppažljivo osmišljen, jedinstven plan i program naše muzičke radionice, omogući će svakom detetu da se upozna sa muzičkom umetnošću, kroz igru, bez nametanja i moranja. Cilj je da svako dete poželi da se bavi muzikom, bilo na profesionalan bilo na amaterski način. Sa druge strane, akcenat je na klasičnoj muzici koja nije mnogo zastupljena u medijima, i deca nemaju priliku da je često slušaju samim tim i razviju osećaj za tu vrstu muzike. Na našim časovima, jedna od bitnih metodičkih stvari jeste upravo i ta, vođeno slušanje muzike, upravo klasične. To podrazumeva slušno upoznavanje sa instrumentima u simfonijskom orkestru, njihovo prepoznavanje, ukazivanje na specifičnosti melodije i harmonije. Kroz različite muzičke žanrove-opere, balete, opere bajke, koncerte, simfonije, dečije albume, deca će imati priliku da obogate svoj slušni repertoar, uvrste pokret uz muziku, prepoznaju razliku između valcera i marša. Mnogi psiholozi i načunici, otrkili su dobrobit slušanja klasične muzike, pogotovo Mocartove. O tome kako muzika utiče na nas i kakve blagodeti ima, svedoči i čitava studija Don Kembela, autora knjige Mocartov efekat. On navodi da muzika možeda maskira neprijatne zvuke i osećanja, može da uspori i uravnoteži moždane talase, poboljša pokretljivost tela i koordinaciju, poveća nivoe endorfina, reguliše hormone stresa, promeni naše opašanje prostora, poboljša pamćenje i učenje poveća produktivnost. I na posletku, muzika ima moć da oblikuje karakter, jer ljude možete prepoznati po vrsti muzike koju slušaju. Zato je rana muzička edukacija od presudnog značaja za razvoj svakog deteta i njegove ličnosti. 

Muzičku radionicu Čarobna frula, osnovala je profesor Bojana Gavrilović.

Rođena u Beogradu 1988. godine, završila je nižu i srednju muzičku školu Dr Vojislav Vučković, odsek klavir. Osnovne i master akademske studije završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, na odseku za Muzikologiju. Paralelno je završila i master akademske studije na Fakultetu političkih nauka, takođe u Beogradu, smer kulturologija. Radila je kao profesor harmonije, etnomuzikologije, klavira, solfeđa i teorije muzike u muzičkoj školi Dr Vojislav Vučković i kao nastavnik muzičke kulture u osnovnim školama. Pohađala je brojne  stručne seminare, od kojih u svojoj radnoj praksi najčešće primenjuje NTC sistem učenja, po metodama dr Ranka Rajovića. Svoje dugogodišnje iskustvo u radu sa najmlađima stekla je u školi Dr Vojislav Vučković i u edukativnom centru Balcan Culture Heritage, u Beogradu.



Muzička radionica 'Čarobna frula': Centar - Zadužbina Ilije M. Kolarca, Studentski Trg 5 i Vračar – Šumatovačka 39a
Prijavi se



 

Нема коментара:

Постави коментар