четвртак, 16. август 2018.

Izložba „Druga priroda – Second nature”

U petak, 17. avgusta, u 19 časova, u Galeriji „Drina” otvara se studentska izložba „Druga priroda” čije su autorke četiri studentkinje slikarstva na FSU – Nevena Nešović, Sonja Đorđević, Matea Luković i Tanja Gligorijević.

Ulaz u galeriju je besplatan, a izložba će biti otvorena do 30. avgusta.Naslov izložbe – „Druga priroda” je pokušaj umetnica da prikažu procese koji su nam toliko poznati da su u određenom smislu postali naša druga priroda – postali su nam urođeni – ali i da, u isto vreme, preispitaju rutinu takozvane „objektivne stvarnosti”.

Sve četiri umetnice, studentkinje slikarstva, zainteresovane su da, produbljivanjem minimalističkog pristupa, omoguće pronalaženje forme i prostora umetnosti svojstvenih savremenom trenutku.

4 autorke – 4 različita pristupa spajanju savremenog i sadašnjice

nevena-nesovic.pngNevena Nešović (Novi Pazar, 1997) završila je drugu godinu slikarstva na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu. Bavi se slikarstvom, videom i digitalnom mikro i makro fotografijom. Koristi fotografiju kao polazište za istraživanje struktura i kretanja mikro i makro svetova. 

sonja-djordjevic.pngSonja Đorđević (Budimpešta, 1993) upisala je slikarstvo na FSU i bavi se raznim tehnikama i materijalima, otiskujući boju na platno ili papir u specifičnoj formi. Eksperimentiše fuzijom industrijske podloge i fluidnim nanošenjem i otiskivanjem boje. 

matea-lukovic.pngMatea Luković (Beograd, 1990) koristi potencijal materijala kao što su obojeni stiropor, papirne trake i slične za oko provizorne ekspresivne orkestracije u prostoru, kojima posmatra kontinuitet između stvaranja (igre), postavke (kadriranja) i kontekstualizovanja rada. Ovi materijali i forme po svemu odudaraju od tradicionalne skulpture.

tanja-gligorijevic.pngTanja Gligorijević (Pančevo, 1977) student je master studija slikarstva na FSU u Beogradu. Interesovanja su joj usmerena ka likovnoj predstavi korpulentnog tela žene, gde u formi nalazi snagu, lepotu i monumentalnost. Posebnu pažnju daje liniji, kojom definiše skrivene prevoje i nabore tela koji iz realizma prelaze u svedenu lirsku predstavu.

Dođite u petak, 17. avgusta, u 19h, u Galeriju „Drina” (Andrićev venac 4) i podržite sjajne mlade umetnice na svečanom otvaranju izložbe. Svakako ne propustite da posetite izložbu „Second nature” do 30. avgusta.

Нема коментара:

Постави коментар