четвртак, 30. август 2018.

„Muva“ Patriše Kornvel

Dvanaesti detektivsko-forenzički roman u serijalu o doktorki Skarpeti „Muva“ Patriše Kornvel pojaviće se u izdanju Lagune.

Romani Patriše Kornvel spadaju u najprodavanije naslove ovog žanra u svetu. Prodati su u više od 100 miliona primeraka širom sveta.

Stari slučaj zagreva se do usijanja kada osuđenik na smrt obnovi poznanstvo s doktorkom Kej Skarpetom. Pošto je započela novi život kao privatni sudskomedicinski konsultant, Kej Skarpeta pristaje da istraži stari slučaj iz Luizijane – osam godina staro ubistvo žene za koju se zna da je gubila svest i imala nasilne ispade. Zatim dobija vest koja je potresa do srži: Žan-Batist Šandone, zli i bezdušni Vukodlak koji ju je progonio do samog kućnog praga, traži da je vidi. Iz ćelije osuđenika na smrt on zahteva sastanak s legendarnom doktorkom Skarpetom. Uz pomoć porodice i prijatelja Skarpeta pokušava da dokuči kakvu završnicu ovaj ludak ima na umu, da li je i kako povezan sa slučajem iz Luizijane – a onda doživljava najveći udarac u životu koji je primorava da preispita odanost svakog i pouzdanost svega što joj je drago...

Poput trilera s elementima špijunaže, „Muva“ je roman o zamršenim odnosima, sa gotovo makijavelističkim likovima i, kao i obično, preciznim prikazima u kojima Skarpetina stručnost igra glavnu ulogu.

Knjigu „Muva“ možete pronaći od 31. avgusta u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Нема коментара:

Постави коментар