уторак, 20. септембар 2016.

“Prometejev put“ u “Dorćol Platzu”




„Rešenje nam je pred nosom, ali ga ne vidimo“
„Kakvo rešenje?“
„Rešenje za ovo sranje.“
„Mislite na ovo naše sranje ili na ovo naše,naše sranje?”

Predstava “Prometejev put” po tekstu Dejana Dukovskog, u režiji Milana Neškovića biće premijerno izvedena 21. septembra (21h) u beogradskom “Dorćol Platzu”. Druga insenacija posle one Srpskog narodnog pozorišta koju sam odgledao (i oduševio se) u JDP-u. 


Reč je o stilski i žanrovski raskošnoj predstavi, aovaj put se oigrava u prostoru koji mnogo toga nudi. Da li će glumci to i iskoristiti videćemo. 

Glavni junak je šekspirolog Aleksandar Mara (Slobodan Beštić) koji je svoju dušu kreditno poverio banci koju simbolizuje Milan Čučilović. Kuću dati ili ne dati pitanje je sada? 

Sledeća scena. Marina porodica za stolom slavi slavu i tu uočavamo aluziju na mlitavog danskog plemića. Kao što duh Hamletovog oca njemu daje u amanet da ide da se sveti, tako i duh oca našeg junaka u ovoj sceni poručuje sinu da ne da kuću, da mora da čuva porodicu i da slavi slavu. Ulogu duha tumači Veselin Simonović, a vođen njegovim rečima Mara kreće u ubilački pohod protiv sistema. Fuck the system!

Povodom postavke pozorišne predstave “Prometejev put” u nedelju 18. septembra u 20 sati u Dorćol Platzu biće otvorena izložba pozorišnih i filmskih plakata “Kabare Balkan” po dramama slavnog pisca Dejana Dukovskog.



PROMETEJEV PUT, premijera predstave u režiji Milana Neškovića
Tekst: Dejan Dukovski

Glavne uloge: Slobodan Beštić, Cvijeta Mesić, Tamara Krcunović, Vanja Ejdus, Milan Čučilović, Vladimir Aleksić, Aleksandar Srećković i Vaja Dujović.
Scenograf: Nenad Paranosić, Kostimograf: Ivana Kesić, Muzika: Marija Jocić


Dorćol Platz (Dobračina 59b)
premijera: 21. septembar u 21h
reprize: 22, 26, 27. i 29. septembar

Glumci će voditi publiku iz scene u scenu kroz ceo otvoreni i zatvoreni prostor Dorćol Platz-a. U zavisnosti od vremenskih prilika predstava se pomera za datum kada vremenski uslovi dozvoljavaju. 

Cena karte: 1000 rsd

Нема коментара:

Постави коментар