понедељак, 19. септембар 2016.

Beopolis se vraća u DOB

Knjižara Beopolis vraća se od 1. oktobra u Dom omladine Beograda, i to u glavni hol u kojem je 1999. godine i počela da radi, zadobivši u međuvremenu kultni status među ljubiteljima dobre knjige.

Beopolis je za oktobar već pripremio program - treću godinu zaredom za vreme trajanja Sajma knjiga u Beogradu, biće domaćin grupi izdavača koji ne učestvuju na manifestaciji na Beogradskom sajmu, ali će ponuditi svoja izdanja po tzv. sajamskim cenama.

Izdavačka kuća Beopolis počela je da radi 1995. godine, a nekoliko godina kasnije otvorena je i knjižara u holu DOB-a, prepoznatljiva po specifičnom pristupu izdavačkoj i knjižarskoj delatnosti. Paralelno s radom knjižare, Beopolis je objavio desetine knjiga proze, poezije, naučnih studija iz oblasti savremene muzike i vizuelne umetnosti, stripova, kao i muzičkih izdanja.


Zbog rekonstrukcije DOB-a, Beopolis je najpre premešten iz hola u nešto manji prostor ispred Galerije (ulaz iz Makedonske), a iako se 2009. godine vratio u hol DOB-a, Beopolis je potom zbog nove faze rekonstrukcije tog kulturnog centra morao da se otseli. Od 2010. godine radio u obližnjem "Euro centru".

Нема коментара:

Постави коментар