четвртак, 22. септембар 2016.

III konfrencija za medije povodom početka jubilarnog 50. Bitefa —Eurosalon.




U četvrtak 22. septembra u 11 časova u novootvorenom festivalskom centru smeštenom u prostoru bivšeg Eurosalona održana je treća poslednja konferencija za medije uoči otvaranja jubilarnog 50. Bitef festivala. Posle, logično prve i druge.


Na konferenciji su govorili: Miloš Latinović, direktor Bitef teatra, Ivona Jevtić, gradska sekretarka za kulturu i Ivan Medenica, umetnički direktor Bitefa. Prisutnima su se obratili Anđelka Janković, marketing menadžerka i Slavica Hinić, PR menadžerka Bitef festivala.

Miloš Latinović predstavio je govornike i zahvalio se prisutnim medijama i gostima, dok je Ivona Jevtić istakla važnost Bitefa i pozvale medije da ga prate i pomognu kako bi pozorišne sale bile pune. Izlaganje je završila informacijom da Grad u potpunosti finansira KONGRES MEĐUNARODNE ASOCIJACIJE POZORIŠNIH KRITIČARA koji se 26. septembra otvara u JDP-u. 


Ivan Medenica takođe se zahvalio na medijskoj pažnji i podršci, i podsetio nas na značajna svečana otvaranja koja nas očekuju u narednim danima. Napomenuvši da BITEF-ove konferencije imaju svoju dramaturgiju, nagovestio je da će prva četiri dana biti svečarska (ceremonijalna). Nije otkrio ko će otvoriti ovogodišnji jubilarni BITEF. 

Medenica je iskoristio priliku da prenese VAŽNO OBAVEŠTENJE PUBLICI-DA NE KASNI NA PREDSTAVE JER ONDA NEĆE MOĆI DA IM PRISUSTVUJE!


Nagrade "Talija" dramskom piscu i pozorišnom umetniku Femiju Osofisanu iz Nigerije, koji je "pisanjem o pozorištu doprineo razumevanju savremenog teatra u svetskim okvirima" biće uručena u rezidenciji nemačkog ambasadora 27. septembra, a potom se svita seli prekoputa, u Muzej afričke umetnosti. Istog dana na BITEF-u su dve nemačke predstave koje obrađuju tematike vezane za afrički kontinent.

Anđelka Janković, zahvalila se mnogobrojnim pokroviteljima i sponzorima festivala istakavši njihov značajan doprinos u realizaciji ovogodišnjeg festivala. Slavica Hinić PR menadžerka je otvorila festivalski centar i upoznala medije sa svim važnim detaljima, nakon čega je usledila akreditovanje novinara.


Prisutni su dobili poklone koje je obezbedio sponzor festivala Telegroup Ltd, i uživali u kafi festivala Bean&Leaf, sokovima i vodi koje je obezbedio sponzor festivala Coca Cola HBC Serbia Fabrika radosti i Domace kiflice.

Publika je pozvana da se pridruži procesiji NEBO NAD BITEFOM (otvaranje 4 izložbe:RTS, Atelje, New moment i Bitef teatar ) 24. septembra.


Prateći koncept i dinamiku festivala, svake večeri će se u okviru After ten programa organizovati brojni događaji na različitim lokacijama u gradu koji će biti praćeni performansima, video animacijama, izložbama i promocijama

Нема коментара:

Постави коментар