понедељак, 19. септембар 2016.

2. FESTIVAL AMERIČKOG NEZAVISNOG FILMA


Od 29. septembra do 02. oktobra 2016.
Velika sala Doma omladine Beograda

Organizacija: Dom omladine Beograda & Super Films Int, uz podršku Ambasade SAD u Beogradu
Cena ulaznice: 250 dinara

Američki film nije samo Holivud. Naprotiv, nezavisan film krije prave dragulje koje čekaju da ih otkrijete! U vremenima kada je pravljenje filmova kao i bilo koja druga industrijska proizvodnja, našli smo u Americi ljude koji film još uvek prave pred-industrijski – ručno, u malim grupama prijatelja, mimo bilo kakve ideologije, za male pare. Jednom rečju, entuzijaste.

Ali kakve entuzijaste! Vešte majstore filmskog zanata, koji prave najuzbudljivije filmske priče koje ćete videti ove godine! I pre nego što ih veliki holivudski studiji vrbuju da rade za njih, iskoristite poslednju priliku da vidite originalni američki filmski proizvod, bez aditiva i konzervanasa.



Osam filmova, od toga jedna svetska pretpremijera (ostvarenje prošlogodišnjeg pobednika festival – Gerija Kinga, koji će održati i radionicu – kako snimiti jeftin, a dobar film) i sedam malih remek dela svih žanrova: horora, komedije, melodrame, road-movie-a. Zabava koju ne želite da propustite!!! “A Filmmaker/s Life” biće održana u subotu 1. oktobra u 12č u holu ispred Velike sale Doma omladine Beograda. Ulaz je slobodan, prevod je obezbeđen. 

 Gery King je reditelj koji za manje od 60 hiljada dolara snima filmove koji osvajaju značajne svetske festivale. Sa nama će podeliti iskustvo rada sa malim budžetima, u ograničenom vremenu, i sa najnovijom tehnologijom koja nam omogućava da radimo uzbudljive filmske priče iako su nam veliki filmski fondovi zatvorili vrata. Kako ostati autentičan i veran sebi, ispričati filmsku priču baš onako kako to želite, a raditi u okvirima koji su nepovoljni – situacija u kojoj je Geri pokazao izuzetnu veštinu, a koja je tako poznata svim našim domaćim filmskim (i drugim) stvaraocima.

Gari King je nagrađivani reditelj čiji su filmovi poznati po upečatljivim glumačkim rolama i insistiranju na snažnom vizuelnom stilu. Napisao je, režirao i producirao nekoliko nagrađivanih dugometražnih filmova. Časopis “Wired” za njegove filmove kaže da su “skriveni dragulji dobre stare filmske zabave”


Tradiciju nezavisnog filma, van sistema velikih holivudskih studija, pre skoro sto godina započeli su Čarli Čaplin i Meri Pikford. Danas je to rudnik – radi se u teškim uslovima, opasno je po zdravlje, ali, kao i svaki pravi rudnik, krije vredne dragulje. Dođite da zajedno uživamo u njihovom sjaju!




PROGRAM:

Četvrtak, 29.  septembar

21:00 


Film: Dežurni operater/Operator (2016), režija Logan Kibens, 89 min. Festivali: SXSW, San Francisko FF, Feniks Film Festival

Džo radi na automatskom telefonskom servisu sa dušom. Snima svoju ženu ali postaje opsednut pokušavajući da digitalna Emili bude savršenija od stvarne.



Petak, 30. septembar

19:00


Film: Telo/Body (2015), režija Den Berk & Robert Olsen, 75 min. Festivali: Slamdance, Florida Film Festival

Tri devojke iz dosade upadaju za Božić u praznu vilu. Na zabavu upada i lokalni čuvar. Sve se menja kada on u rvanju s nima pada sa stepenica…



21:00



Dejvid Bojl za svoje filmove bira azijatske face. Tako je i u filmu Letnje radno vreme (Daylight Savings) iz 2012. godine.

U ovom crno belom road movie-u dugom 73 minute pratimo put folk muzičara dilanovske provinijencije, Goha Nakamuru. Ovaj simpatični čudak, nakon što ga je devojka ostavila preko Skajpa, s rođakom kreće u Las Vegas. 

Da li trebamo da pratimo znak koji nam je dat?

NAGRADE:  Najbolja glumačka podela - Asian Film Festival Dallas


Subota, 1. oktobar

19:00


Film: Kako da planiraš orgiju u malom mestu/How To Plan An Orgy in A Small Town (2015), režija: Džeremi LaLondi, 101 min. Festivali: Slamdance, Cinequest

Tinedjžerka Kejsi beži sa žurke i golih grudi trči po svom rodnom mestu. Njena slava „lokalne kučke” sačekuje je kada se posle dugih godina vraća, a njeni bivši progonitelji žele da se pokažu u modernijem svetlu i organizuju orgiju.


21:00

Film: Preneraženi/Unnerved (2016), režija: Gari King, 91 min.
Ekskluzivna PRETPREMIJERA prošlogodišnjeg pobednika Festivala!!!

Ono što je ubilo njihovog sina i dalje progoni Malori i Frenka. Krijući se u usamljenoj kući na jezeru, Malori pokušava da sačuva zdrav razum i spase brak, ali natprirodne sile postaju sve prisutnije.



Nedelja, 02.oktobar

19:00


Film: Spremni i opasni/Down and Dangerous (2013.), režija: Zak Forsman, 95 min. Festivali: Daytona Beach, Feniks FF, Dances With Films

U svetu švercera droge Pol je neuhvatljiv i nenaoružan. Ali, kada neko pokuša da mu ubije jedinog saradnika, prinuđen je da reaguje. Film inspirisan karijerom u svetu droge oca autora filma!



21:00
 


Film: Kejt igra Kristin/Kate Plays Christine (2016), režija: Robert Grin, 110 min. Festivali: Sundance, Indi Lisabon, Berlin, Solun, Sidnej

Voditeljka Kristin Čabak izvršila je 1974. samoubistvo pred TV kamerama. Glumica Kejt Lin Šejl sprema se za ulogu Kristin. Istražuje događaje kupuje oružje i menja svoj lik pokušavajući da shvati suštinu nečega što nikad neće doživeti…

Da li u filmu treba prikazati i samo ubistvo moralna je dilema koja se postavlja pred ovu glumicu, koja se temeljno sprema za zahtevnu rolu.




Glumicu Kejt Lin Šejl smatraju za „Meril Strip” nezavisnog filma.  Ovaj film briše granice između igranog, dokumentarnog i vizuelne poezije.




Ovde možete videti najavu filma.

Нема коментара:

Постави коментар