петак, 21. септембар 2018.

Дани европске баштине – организоване туре на Београдској тврђави




У оквиру програма "Дани европске баштине", на Београдској тврђави биће организоване туре за децу и одрасле, које ће посетиоце упознати са детаљима из прошлости престонице.

Петак, 21. септембар у 17 часова -  Дечја тура

Програм упознавања Београдске тврђаве прилагођен деци, организован је у сарадњи са "Центром за урбани развој" и "Културнаутом".  Током забавно едукативне шетње деца ће сазнати о свом граду, открити мистерије Римског бунара, Војног бункера и Барутане, где ће имати прилику да се "упознају са дигиталном Хекатом" и сазнају детаље о овој грчкој богињи.  

Програм је прилагођен деци узраста од 6 до 15 година. Радионицу води археолог-конзерватор Јована Мијатовић.

Субота, 22. септембар у 11 часова- Стручно вођење кроз поставку у Великом барутном магацину

Посетиоци Великог барутног магацина биће у прилици да у друштву музејског саветника Веселинке Нинковић открију занимљиве појединости о римским каменим споменицима, из једне од најстаријих колекција Народног музеја у Београду, који су као део сталне музејске поставке изложени у лапидаријуму у Великом барутном магацину. Претходна пријава није потребна.

Недеља, 23. септембар од 12 до 14 часова- Дечја радионица "О римским боговима и грчким херојима"

У уводном делу радионице предвиђено је кратко вођење кроз поставку римских камених споменика, из једне од најстаријих збирки Народног музеја у Београду, изложених  у тајновитом простору лапидаријума у Великом барутном магацину. У креативном делу радионице за децу је припремљен квиз, читање и тумачење натписа и цртање.

Радионица је намењена деци од 10 до 14 година, а воде је музејски саветник Веселинка Нинковић и виши кустос Ивана Минић. 

Број места за радионицу је ограничен. Обавезно је пријављивање на i.minic@narodnimuzej.rs

Нема коментара:

Постави коментар