уторак, 25. септембар 2018.

BEOGRADSKE HORSKE SVEČANOSTI


Festival “Beogradske horske svečanosti” će se održati od 28. do 30. septembra u Domu Omladine Beograd, u organizaciji Sekretarijata za kulturu grada Beograda, Doma omladine Beograda i humanitarne fondacije Saša Marčeta uz podršku Gradskog hora Beograd.

Beograd će tokom trajanja festivala “Beogradske horske svečanosti” biti jedna od najznačajnijih tačaka na svetskoj mapi horske muzike, a gosti festivala biće neki od najznačajnijih horova kako iz Srbije, tako i iz sveta. Program festivala čine takmičarski i revijalni deo sa dodelom nagrada i priznanja.

Takmičarski deo programa je zakazan za 28. septembar u kategorijama duhovne i svetovne muzike i to nakon svečanog otvaranja festivala. Istog dana biće održana dodela nagrada i priznanja, a nakon te ceremonije počinje i prvi revijalni koncert.

Revijalni deo programa se odvija svako veče festivala sa gostima iz inostranstva i muzičkim nastupima Beogradskih profesionalnih horova ,a to su: VIVA VOX, Philip Koutev nacionalni Bugarski ansambl sa instrumentalnim solistom Teodosi Spasov na kavalu, Collegium Musicum Beograd.



Na današnoj komferenciji za medije u Domu omladine reč su uzeli Milan Mika Aćimović, direktor festivala “Beogradske horske svečanosti”, Verica Sujić, direktor fondacije Saša Marčeta, Marija Vučinić, PR festivala “Beogradske horske svečanosti”, Dragan Ambrozić, odgovorni urednik programa Doma omladine Beograd, dok je modelator razgovora bila Marina Zec. Putem video poruka obratili su nam se  Sergej Trifunović, Lena Kovačević, Ida Prester Lollobrigida, Vasil Hadžimanov, Tamara Ristić Kezz, Marko Šelić Marčelo i Nikola Jarnević Eufrat.Vukašin Marković Irie FM, Ana Stanić, Jovana Coka Stanković, Snežana Savičić Sekulić, Aleksandar Sedlar i drugi...


Нема коментара:

Постави коментар