петак, 2. децембар 2016.

22. FAF - Vetar



U oviru pratećeg programa Hrabri Balkan domaću premijeru doživeo je film „Vetar“, Tamare Drakulić, autorke filma „Okean“. 

Film prati preobražaj devojčice, koja odrasta bez majke, u devojku tokom jednog letnjeg raspusta koji započinje ne baš romantično. Šareni kajtovi (zmajevi) nošeni vetrom, bespregledna peščana prostranstva, skriveni kutci Ulcinjske solane, čarobna flora i fauna delte Bojane, čine osnovu specifične poetike ovog filma. Koju prati odlična fotografija i ista takva muzika. 

Istražujući odnos platonske i fizički ostvarene ljubavi i intimni sadržaj koji se kroz njih razmenjuje, diskretno se kao tema provlači i latentni sukob na relaciji ćerka – otac.

Snimljen je po priči "Zmajevi", scenaristkinje Ane Rodić, a  u produkciji Monkey Production.

Prvi put na filmu pojavljuju se Tamara Stajić, koja igra ulogu Mine, Erol Bilibani u ulozi oca, kao i Darko Kastratović i Tamara Pjević. To se na trenutke i oseti, pre svega u odsustvu spontanosti u dijalozima. 

Najveći deo sredstava za realizaciju filma obezbedjen je radom autorske ekipe koju, osim pomenutih, čine: Igor Djordjević, direktor fotografije, Jelena Maksimović, montaža slike, Jakov Munižaba, dizajn zvuka, Dragana Dobrić, pomoćnica režije i kostimografkinja, Maja Ćurčić kompozitorka. 

Film je, takođe, pomognut sredstvima prikupljenim u okviru Indigogo kampanje, kao i uz pomoć prijatelja koji već godinama održavaju beogradsku andergraund i nezavisnu scenu: klub Drugstore, brod 20/44, Bivši bar, Zla Štek, kao i Kiteloop i Underhill Fest.

Нема коментара:

Постави коментар