четвртак, 29. април 2021.

IZDVAJAMO SA FESTA: 5 FILMOVA O PORODIČNIM ODNOSIMA KOJE NE SMETE PROPUSTITI

 


Na predstojećem, 49. Međunarodnom filmskom festivalu – FEST, koji će se održati od 7. do 16. maja 2021. na nekoliko lokacija u Beogradu, premijerno će biti prikazano više od 70 filmova najnovije svetske kinematografije u 7 programskih celina. Festival se ove godine održava pod sloganom „Povratak u budućnost“ sa namerom da kao najveća i nadaleko poznata filmska manifestacija u zemlji i regionu, doprinese ponovnom oživljavanju bioskopskih platna i povratku filmske publike u bioskope. 

 

Iz bogatog filmskog programa preporučujemo 5 filmova o porodičnim odnosima koje ne smete propustiti:

 

 


ZA DECU

Režija: Barbara Ott

Nemačka, 2020 / 104’

Program: Glavni tamičarski program

 

Andijev život je stalna borba za njegov dom, njegovo troje dece i ženu koju još uvek voli. Ima samo dve nedelje da joj vrati pozajmljenih 5.000 evra. Kada ostane bez posla, učešće na amaterskom boks turniru čini mu se kao jedino rešenje.

 


SUROGAT

Režija: Jeremy Hersh

SAD, 2020 / 93’

Program: FEST Fokus

 

Dvadesetdevetogodišnja veb dizajnerka Džeš je oduševljena time što je surogat-majka svom najboljem prijatelju Džošu i njegovom suprugu Aronu. Nakon dvanaeste nedelje trudnoće, prenatalni test pokazuje neočekivani rezultat koji donosi moralnu dilemu. Odnos među troje prijatelja je na testu.

 


MINARI

Režija: Lee Isaac Chung

SAD, 2020 / 115’

Program: Gala

 

Korejsko-američka porodica se seli na farmu u Arkanzasu u potrazi za sopstvenim američkim snom. Porodična kuća se potpuno menja dolaskom njihove lukave, neuredne, ali neverovatno ljubazne bake.

 

 


 

POSRTANJE

Režija: Viggo Mortensen

Kanada, Ujedinjeno Kraljevstvo, Danska/ 112’

Program: Gala

 

Džon živi sa partnerom Erikom i njihovom ćerkom Monikom u Kaliforniji, daleko od tradicionalnog seoskog života koji je napustio pre mnogo godina. Njegov otac Vilis, svojeglavi čovek, živi sam na farmi na kojoj je Džon odrastao. Kada Vilis oboli od demencije, Džon se nada da mu, u dogovoru sa sestrom Sarom, nađe smeštaj u njihovoj blizini. Njihovim najboljim namerama Vilis će se suprotstaviti odbijanjem da na bilo koji način promeni svoj način života.

 


 

KAKO DALJE

Režija : Nir Bergman

Izrael, Italija, 2020 / 94’

Program: FEST 49

 

Aharon je život posvetio odgajanju sina Urija. Žive zajedno, u rutini, daleko od stvarnog sveta. Uri je autističan, i sada je kao mlada osoba možda vreme da živi u specijalizovanom domu. Dok su na putu do institucije, Aharon odlučuje da pobegne sa sinom i krene na put, znajući da Uri nije spreman za ovo razdvajanje.

 

Ulaznice za FEST su u prodaji na blagajni Sava Centra (ulaz B iz ulice Vladimira Popovića), Kombank dvorane, Doma omladine Beograda i Cineplexx Galerija Belgrade. 

 

Karte za projekcije u Sava centru, Kombank dvorani i Domu Omladine Beograda mogu se nabaviti i onlajn, preko sajta www.tickets.rs, kao i na svim Ticket Vision prodajnim mestima. 

 

U prvih sedam dana prodaje moguće je ostvariti 10% popusta na kupovinu kompleta karata po terminskim linijama u dvoranama, i 10% popusta na onlajn kupovinu u okviru akcije “Moj komplet” (na 10 i više kupljenih ulaznica).


Нема коментара:

Постави коментар