уторак, 27. април 2021.

Alice in WonderBand u maju


Za grupu Alice in WonderBand, maj je uzbudljiv i prepun događaja!

Od 7. do 14. maja snimaćemo emisiju nemačke televizije ARTE Zu Tisch am... posvećenu Novom Sadu, Evropskoj prestonici kulture 2022. godine, i Vojvodini, našoj umetnosti i kulturi - i kulinarskom umeću!


 

Pripremaće se različite tradicionalne specijalitete sa obrtom - vegetarijansku sarmu, kuglof sa bananom i šargarepom, paštete od pečuraka, domaće pogače od integralnog brašna i različitih semenki, a sve te kulinarske specijalitete začinićemo vežbama, kupanjem, duborezom i, naravno - umetnošću!


 

7. maja priprema se koncert u Novom Sadu na posebnoj lokaciji, a 12. maja Alice in WonderBand će igrati predstavu Kiss u Srpskom narodnom pozorištu na sceni Pera Dobrinović. Oba događaja će snimati ekipa ARTE televizije. Emisija će moći da se prati od jeseni 2021. godine na programu TV ARTE.


 

Svake subote u 10 h očekuju vas nove radionice telesne muzike za decu i sve koji sa njima rade Detlići na našem Jutjub kanalu. Poslednja koju su objavili je na uskršnju pesmu Hristos voskrese, radost donese.



18. maja u okviru M3 (Maj mesec matematike) Centar za promociju nauke organizuje matematičku šetnju po Kalemegdanu, a Alice in WonderBand  će biti vaši vodiči. 



Majske igre u Bečeju bi trebalo da se održe od 17. do 21. maja, a  nova predstava Alice in WonderBand za decu Cvrčak i Mrav na rođendanu će biti deo revijalnog programa na zatvaranju festivala. Predstava je produkcija Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade, Bačka Palanka, i Pozorišta Bečej.

29. maja nas očekuje akreditovani vebinar Brojalice i telesna muzika kao sredstvo rada u razvoju govora predškolskog deteta na kojem će posetioci moći da nauče osnove inovativne tehnike telesnih perkusija i telesne muzike i biće im prikazani primer dobre prakse: saradnju PU „Stonogica“ sa RTV Vojvodina i realizaciju muzičkog serijala „Stonogica brojalica“.


 

Sem vaspitačima i stručnim saradnicima u predškolskom radu, preporučujemo ovaj vebinar i učiteljicama i učiteljima, kao i nastavnicima, koji imaju obrazovnu praksu sa decom nižih razreda osnovne škole.

Alice in WonderBand photo Georg Tedeschi

Нема коментара:

Постави коментар