понедељак, 19. јун 2017.

Летњи распуст 2017 у Музеју афричке уметности „Путевима афричког стваралаштва - креативне радионице за средњошколце и изложба радова”


Током летњег распуста MAУ организује три циклуса бесплатних радионица под називом „Путевима афричког стваралаштва – креативне радионице и изложба радова” које су намењене младима.

Свака група ће у континуитету од пет радних дана (од понедељка до петка) у четворочасовним терминима (10-14h), уз уводно предавање о посебним видовима афричког стваралаштва и кроз практични рад овладати различитим техникама (сликања, вајања, шивења и веза):


- I група, од 26. до 30. јуна - СЛИКАНЕ ТКАНИНЕ ФИЛАФАНИ;
- II група, од 17. до 21. јула - КЕРАМИЧКЕ ФИГУРЕ ЖИВОТИЊА У ЕТИОПИЈИ;
- III група, од 21. до 25. августа - АПЛИКАЦИЈЕ НА ТКАНИНАМА НАРОДА ФОН.
Завршни део програма одржаће се 26. августа када ће полазници из свих група, уз помоћ кустоса креирати изложбу својих радова. Свечано отварање изложбе, додела потврда и награда за најуспешније радове одржаће се 27. августа у 14 часова. Након завршетка програма учесници ће своје радове понети кући.
Радионице су бесплатне, а због ограниченог броја места у групама, пријављивање је обавезно. Пријаву са основним подацима (име и презиме, телефон, назив школе, разред и број групе) потребно је послати на: africanmuseum@gmail.com. Број учесника је ограничен и зато – пријавите се на време!
Радионице воде Милица Јосимов, вајар, и Марија Личина, кустос.

Нема коментара:

Постави коментар