петак, 30. јун 2017.

ДРАМА НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА ГОСТУЈЕ У КИНИ




Драма Народног позоришта у Београду по први пут у својој век и по дугој традицији гостује у Кини, у оквиру културне размене Народне Републике Кине и Републике Србије, на Интернациопналном театарском фестивалу у Пекингу и у Градском театру у Шангају, са представом „Дама с камелијама“ Александра Диме Сина, у режији Југа Радивојевића.

Интернационални театарски фестивал у Пекингу је једна од најзначајнијих позоришних смотри у Кини, на којој поред домаћих театара и Народног позоришта у Београду, ове године учествују Словенско народно гледалишче из Љубљане, Александријски театар из Санкт Петербурга, Гешер театар из Израла...

Ансамбл Националног театра ће у Пекингу боравити од 4. до 10. јула, у Шенгају од 11. до 16. јула 2017.године, а у том периоду ће представа бити изведена пет пута.
Од премијере, 1. октобра 2013. године, представу је на 43. извођења, на матичној сцени и гостовањима, видело око 16.500 гледалаца.

То је у Народном позоришту седма поставка овог дела, прожетог суптилним приказом истинске љубавне страсти, а којег је познати француски писац и драматург написао 1848. године.

Главне улоге тумаче Марија Вицковић (Маргарита Готје), Јоаким Тасић (Арман Дивал),  Небојша Кундачина (Жорж Дивал) и Слободан Бештић (Гроф де Жире).
У подели су и Стела Ћетковић (Приданс), Калина Ковачевић (Нанин), Димитрије Илић (Варвиљ), Андреја Маричић (Гастон Рије), Милена Ђорђевић (Нишета), Лепомир Ивковић (Густав) и Бојана Стефановић (Олимпија) коју ће у Шангају заменити Маја Николић.

Аутор адаптације је Жељко Хубач, а драматург Спасоје Ж. Миловановић.

Сценограф је Борис Максимовић, костиме је урадила Бојана Никитовић, а музику Корнелије Ковач.

Нема коментара:

Постави коментар