четвртак, 1. јун 2017.

X ŠPANSKI METAR – Ta divna mladost





Film sarkastičnog naslova Ta divna mladost sučeljava nas sa mladim parom sa španskih društvenih margina, u apatičnom okruženju,  koji muku muče sa brojnim egzistencijalnim problemima, ali energijom mladosti deluje da se lako nose sa tim teškim bremenom. Samo naizgeld.

U tome prednjači lepuškasta i uvek puna optimizma Natalija , dok se Karlos pre može okarakterisati kao tipični lelemud, koji sanjari, igra igrice i ne udubljuje se mnogo u probleme koje život nosi. Koji, tipično, čeka da se problemi reše sami od sebe. 

Kako će se njihov odnos razvijati dolaskom prinove, na kako samo sumanute ideje mogu doći ljudi sa društvenog dna i kako nije baš tačno da svi imamo šanse za uspeh u životu, u ova vremena ekonomske krize i društevnog  sunovrata  govori ova na trenutke vrlo mučna drama. 

Da li je Nemačka utočište za sve izgubljene i napaćene duše, ispunjenje njihovih želja i nadanja?

Netipičan film za ono što je ovih godina prikazivano na Španskom metru, ali to nikako ne umanjuje njegovu vrednost, naprotiv. Ako ovaj film treba da uporedimo sa sličnim onda je to svakako hrvatski Ne gledaj mi u pjat


Najavu filma možete pogledati OVDE.


Ta divna mladost

Španija, 2014, 100 min
Drama
Produkcija: Koprodukcija Španija-Francuska. Fresdeval Films / Wanda Visión / Les Productions Balthazar
Režija: Haime Rosales
Scenario: Haime Rosales, Enrik Rufas

Uloge: Ingrid Garsija Jonson, Karlos Rodriges, Huanma Kalderon, Inma Nijeto, Fernando Barona, Patrisija Mendi, Migel Gvardiola
Titlovi: srpski, engleski

Нема коментара:

Постави коментар