петак, 30. јун 2017.

MIKROKOZMA u petak na Zidiću Doma omladine Beograda


U okviru pete sezone serijala letnjih koncerata Doma omladine Beograda, na popularnom Zidiću, ovog petka, 30. juna od 20č nastupiće bend Mikrokozma iz Podgorice. To će biti poslednja svirka pred najavljenu rekonstrukciju Platoa Milana Mladenovića, a program na Zidiću se nastavlja početkom nove sezone serijalom besplatnih koncerata "Džez za DŽ" kojima DOB najavljuje 33. Beogradski džez festival. Mikrokozma postoji od 2011. godine, iza sebe imaju jedan album i mnoštvo nastupa, a u susret konceru pred beogradskom publikom popričali smo sa Nikolom Tomićem (bas, vokal) koji sa Enesom Zejnilovićem (gitara) i Stanislavom Nikičevićem (bubnjevi) čini ovaj sastav.



Bend Mikrokozma je oformljen u Podgorici 2011. godine. Kako su izgledali počeci rada benda i da li se nešto bitno izmenilo od tada?

S obzirom na prethodna sviračka iskustva, izbjegli smo kao bend da preležimo male boginje i ostale pubertetske bolesti. Od samog starta smo bili vrlo efikasni u cilju pravljenja aranžmana za pjesme, tako da se moglo naslutiti da će taj spoj muzičara biti produktivan. Najbitnija izmjena, u odnosu na početak, je dinamičke prirode. Na svim nivoima postoji veći stepen saglasja.

Kako biste definisali muziku koju svirate?
 
Rado bih prepustio nekom od struke da definiše našu muziku. A mogao bih reći rokenrol.

S obzirom na to da Mikrokozma postoji sedam godina na regionaloj  autorskoj muzičkoj sceni, šta ubrajate u najveće uspehe koje ste  do sada ostvarili?

Po objavljivanju albuma, objavili smo i spot za pjesmu "Gole Grudi" koji se više nedjelja mogao vidjeti na regionalnom MTV-ju. Stekao sam utisak da će naredni video spotovi takođe naići na dobar prijem, međutim do realizacije istih nije došlo. Razlog je uglavnom produkcijske prirode. Ono šta smo radili u tom periodu od objave albuma do sada su nastupi, koji su, moram priznati, postali sve češći. A i postignuti uspjeh se tu krije. Na relaciji bend slušalac.

Vaš prvi album pod nazivom ''Mikrokozma'' je izdao Dallas Records krajem 2015.godine, kako ga je publika prihvatila i da li je vreme za novi album?

Sudeći po onome što vidim na našim nastupima, rekao bih da pjesme krče svoj put. Malo medijske podrške bi im valjalo. A novi album? Vrijeme mu je i radimo na pjesmama. Malo usporeno ali radimo.

Koji program ste pripremili za nastup na Platou Milana Mladenovića?

Pjesme sa našeg albuma, i jednu pjesmu u čast imena trga na kom sviramo.

Predstojećim nastupom ćete biti deo popularnog letnjeg koncertnog serijala Doma omladine koji traje već pet godina u Beogradu. Koliko vam to znači?

Imamo poštovanje prema onom što se dešava i što se dešavalo na polju umjetnosti u Beogradu. Naravno da nam znači. A znači nam i susret sa našim beogradskim prijateljima.

Нема коментара:

Постави коментар