понедељак, 3. јун 2019.

62. ЗМАЈЕВЕ ДЕЧЈЕ ИГАРЕ У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ У НОВОМ САДУ



Уметнички пројекат који представља и афирмише дечје и стваралаштво за децу и младе – 62. програми Змајевих дечјих игара – одржаће се од 3. до 9. јуна, на више од 30 локација, у градским установама културе и образовања, као и на отвореном, у старом градском језгру Новог Сада и околним насељима. Заснован на принципу интерактивности и учешћу публике, јунски фестивал ће у овогодишњем издању, кроз више од 100 програмских целина, представити различите савремене уметничке, научне и едукативне садржаје.

Свечано отварање Змајевих дечјих игара је у понедељак, 3. јуна, у 11 часова, у Спомен-збирци Јована Јовановића Змаја, у Сремској Каменици. Змајев стих: „Нек је ведро све по свету!”, слоган је овогодишњег програма. 

Присуство и учешће на фестивалу је бесплатно.

ПРОГРАМ ИГАРА У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ У НОВОМ САДУ



Сарадњом Дечјег одељења и Змајевих дечјих игара, реализоваће се бројни програми. Близу 30 књижевника који стварају за децу и младе срешће се са младим читаоцима, представити им нове књиге и разговарати о инспирацији и лепоти писане речи, на Дечјем одељењу, у дворишту Дунавске 1 и библиотечким огранцима на Лиману, Детелинари, Телепу, Сланој бари, Каћу, Будисави, Ковиљу, Буковцу, Руменки и Степановићеву.

Понедељак, 3. јун, од 15 часова

ЗМАЈЕВА БИБЛИОТЕКА – гостовањe писаца у градским и приградским огранцима Градске библиотеке у Новом Саду (Лиман, Телеп, Детелинара, Слана бара, Каћ, Будисава, Ковиљ, Руменка, Буковац, Степановићево) и новосадским основним школама.

Уторак, 4. јун, од 10 часова 

СТВАРАЛАШТВО ЗЛАТОМ ОБАСЈАНО – дружење са књижевником Слободаном Станишићем, и представљање његове „златне”, педесете песничке збирке и богатог стваралаштва за децу и младе. Програм ће се одржати на Дечјем одељењу (Дунавска 1).

Четвртак, 6. јун, од 11 часова

ВЕДРО ЛИЦЕ „МАШТАЛИЦЕ” – представљање Часописа за децу „Машталица” и наступ деце из новосадских основних школа и музичке школе. Програм ће се одржати на Дечјем одељењу.

Субота, 8. јун, од 11 часова

СЛИКА И СТИХ ЛЕТА И ЗИМЕ У ЗЕМЉИ ХИЉАДУ ЈЕЗЕРА – програм Српско-финског друштва „Сеура” из Београда, којим ће кроз разговор, видео бим пројекцију и језичко-ликовну радионицу финског језика представити ову земљу. Програм ће се одржати на Дечјем одељењу.

Нема коментара:

Постави коментар