уторак, 18. јун 2019.

Светски дан музике 2019

И у 2019. години придружујемо се прослави 21. јуна – Светског дана музике, када се широм света одржавају бројни концерти – а уживо извођена музика осваја све јавне просторе.
Концерте поводом Светског дана музике у Културном центру Београда изводе млади музичари, ученици МШ Јоспи Славенски у Београду и Школе за музичке таленте у Ћуприји:
Петак, 21. јун
 
Галерија Артет у 11.00
ЈOВАНА УДОВИЋ, виолина, БИСЕРКА МАРОВИЋ, клавир; гост: МАТИЈА СПАСОЈЕВИЋ
Програм:
Јохан Себастијан Бах: Партита бр. 3 у Е–дуру
Волфганг Амадеус Моцарт: Соната бр. 18 у Ге–дуру К. 301
Хенрик Вијењавски: Каприс бр. 2 и бр. 4, оп. 18 и Варијације на оригиналну тему, оп. 15
Плато испред КЦБ-а у 12.00
 
БАНДА САКСОФОНИСТА
Програм:
М. Манћини: Пинк пантер
Џ. Гершвин: Американац у Паризу
З. де Абреу: Tico Tico
Х. Хекок: Cantaloupe island
Eurythmics: Sweet dreams
Sia: Cheap thrills
Coldplay: Viva la vida
Џ. Вилијамс: Cantina band

Јована Удовић (2004) је започела музичко образовање у ОМШ Петар Коњовић у Београду у класи проф. Лидије Ранковић. У 6. разреду је прешла у Школу за музичке таленте у Ћуприји, у класу проф. Драгутина Младеновића.
Учествовала је на бројним музичким радионицама, семинарима и мајсторским курсевима, радећи са реномираним професорима и признатим педагозима из земље и иностранства. Члан је Мастер арт академије под руководством проф. Ане Весков. Добитница је  признања Масер арт лауреата за 2017. годину.
Освојила је бројне награде од којих се издвајају прве награде и лауреати на Републичком такмичењу (2014, 2016, 2018), Еуген Котону (Румунија, 2015), Међународном такмичењу гудача у Нишу (2017), Таленти за Европу (Словачка, 2017), друга награда на такмичењу Охридски бисери (2018) као и трећа награда на такмичењу Јарослав Коцијан (Чешка, 2017). Као солиста и као члан оркестра је наступала на концертима у најзначајнијим салама у Београду. Наступила је као солиста уз пратњу Оркестра Школе за музичке таленте на гала концерту Фондације Добар глас у Великој дворани Коларчеве задужбине. Од 2018. године је члан оркестра Европски дух омладинског оркестра (ESYO). Такође је завршила и клавир у класи проф. Александре Бајлер у ОМШ Петар Коњовић Београд.
Бисерка Маровић (1965) je музичко образовање започела у Шапцу, а наставила у Београду 1978. године. Дипломирала је на Факултету музичке уметности у класи проф. Олге Јовановић. Активна је као педагог у МШ Даворин Јенко у Београду и као клавирски сарадник у МШ Коста Манојловић у Земуну. Стални је члан и клавирски сарадник Гудачког камерног ансамбла Таурунум. Више година је пратила учеснике Међународне школе виолине проф. Зорана Миленковића, као и учеснике домаћих и међународних такмичења. Ангажована је у Музичком центру Тарисо и сарадник удружења Мастер арт академија.
Ансамбл Банда саксофониста чине ученици Основне и Средње музичке школе Јосип Славенски – Антонела Илијић, Лазар Ђорђевић, Катарина Толић, Матеја Блажић и Лазар Ђурић. Састав је окупљен са циљем да млади извођачи стекну искуство камерног музицирања. Истичу се њихови наступи на манифестацијама на отвореном, који доприносе популаризацији инструмента међу широком публиком. Овога пута ће наступити под вођством саксофонисте професора Милана Савића и извешће нам популарну музику у аранжману за ансамбл саксофона.
 
Улаз је слободан, добро дошли!

Нема коментара:

Постави коментар