понедељак, 17. јун 2019.

Zones of (dis)comfort: Spatial Hypersensitivities




Otvoren poziv za učešće na radionici!

Udruženje BRINA zajedno sa Kulturnim centrom Beograda i Kulturnim centrom Magacin organizuje radionicu/otvorenu praksu pod nazivom  Zones of (dis)comfort: Spatial Hypersensitivities koja će se održati do 27. 6. – 2. 7. u Kulturnom centru Magacin.

Ceo proces ove otvorene prakse i performansa, radionice, vodiće Nemanja Čađo, umetnik, arhitekta i scenograf sa trenutnim prebivalištem u Norveškoj,  zajedno sa Danicom Selem, arhitektekinjom koja se bavi obrayovanjem i istraživanjem, ali i performativnim umetnostima.



Za prijavu je potrebno poslati osnovne podatke (ime, prezime) i kratak video rada/performansa ili prakse na mail adresu info@brina.rs do ponedeljka 24. juna u ponoć.
Ovaj program organizovan je u okviru izložbe Tišina je ovde gluvoća / Silence is deafness here koju BRINA zajedno sa Kulturnim centrom Beograda organizuje. Izložba će biti otvorena 4. jula i trajaće do 25. jula 2019.

Za više informacija posetite sajt brina.rs

Šta: radionica, otvorena praksa/performans (long duration)
Kada: 27. jun - 2. Jul, od 10:30 - 16h
Gde: Kulturni centar Magacin
Učesnici/ce: profesionalci/ke i izvođači/ce iz polja savremenog plesa i izvedbenih umetnosti
Broj učesnika/ca: 5-7

Prijavite se slanjem kratkog video zapisa vašeg rada/performansa ili prakse na info@brina.rs do ponedeljka, 24. juna u ponoć.

Poziv za učešće  



Zones of (dis)comfort: Spatial Hypersensitivities zamišljena je kao proces otvorenog istraživanja/prakse. Nastavak je dvogdišnjeg istraživanja tokom master studija scenografa Nemanja Čađe. U širem smislu, jedna od osovina ove studije jeste odnos tela i prostora kroz zonu udobnosti kao prostornu strategiju. Ovaj pojam se koristi kao model za suočavanje sa ličnim sećanjima, iskustvima ili osećanjima u kontekstu određenog prostora, tj. kako licne i intimne posledicnosti mogu reartikulisati ili na drugačiji način uokviriti predmetni prostor. Preciznije, ovaj istraživački kurs kao otvorena praksa će se razvijati propitivanjem ne samo zone udobnosti već ulaženjem i u prostore ne/udobnosti. 

Fokus će biti na situiranju/pozicioniranju ličnih iskustava i osećanja ne/udobnosti u određenom prostoru sa ciljem da se postigne dijalog između različitih autonomija kao što su prostorne ili telesne posledičnosti.

Arhitektiinja i istraživačica Danica Selem pridružiće se Nemanji u beogradskom izdanju radionice koja će biti održana u Kulturnom centru Magacin. Danica kroz svoju praksu razmatra načine na koje prostor oblikuje naše fizičko, socijalno i emotivno telo i svakodnevno ponašanje kroz koncept "prostorne žrtve". Ovaj koncept razvila je kroz svoje istraživanje i performans sa grupom “Bodies Intersect Buildings”.

Nemanja je radionice o pojmu zone udobnosti realizvao sa studentima i profesionalcima na različitim mestima: Banja Luka (Bosna i Hercegovina), Zagreb (Hrvatska), Fredrikstad (Norveška), Oslo (Norveška). Danica je vodila radionice i otvorene prakse velikih razmera na IPADÉ - A Prelude to the Shed (Nju Jork), Pioneer Works Gallery (Nju Jork) i Cornell University (Itaka, Nju Jork) između ostalih.

Rezultati radionice biće predstavljeni na izložbi “Tišina je ovde gluvoća” u galeriji Podroom u Kulturnom centru Beograda.

Нема коментара:

Постави коментар