уторак, 18. јун 2019.

GOSTI TREĆEG RAVNO SELO FILM FESTIVALA




Na debitantski filmski festival od 21-23. juna stižu italijanski reditelj Paolo Zuka i glumac Jakopo Kulin, kao i crnogorski reditelj Andro Martinović

Treći Ravno Selo Film Festival okupiće predstavnike filmske industrije, kako naše, tako i iz regiona. Očekuje se da će na otvaranju biti više od 2.000 gledalaca uz specijalnog gosta Milana Marića, koji je ove godine lice u fokusu. Specijalni gosti festivala biće italijanski reditelj filma Čovek koji je kupio mesec – Paolo Zuka, i glumac Jakopo Kulin, kao i crnogorski reditelj Andro Martinović čiji će se film Između dana i noći takođe prikazati u takmičarskom programu. 

Poslednje večeri festivala biće prikazane dve komedije, a ekipa filmova će pozdraviti publiku. Ispred filma Taksi bluz mladi glumac Todor Jovanović i njegove kolege Milena Predić i Aleksandar Meda Jovanović,  reditelj Miroslav Stamatov i producent Marko Jocić. Dok će se u ime filma Poslednji Srbin u Hrvatskoj publici pokloniti srpski producent filma - Miroslav Mogorović.

U revijalnom programu i kao film otvaranja 21. juna u 20h biće prikazan debitantski film Petra Ristovskog Kralj Petar Prvi, a ekipa filma predvođena rediteljem i glavnim glumcima Lazarom Ristovskim uz Milana Kolaka i Rašu Vujovića pozdraviće publiku nakon projekcije. Projekcija će uslediti nakon svečanog otvaranja u kojem će poznate ličnosti izvesti čuvene numere iz domaćih i stranih filmova uz pratnju muzičara Novosadske filharmonije predvođene maestrom Mikicom Jevtovićem. 

Druge i treće večeri festivala - 22. i 23. juna biće prikazana 4 filma u takmičarskoj konkurenciji:  

Između dana i noći 22. juna



Crnogorski film reditelja Andra Martinovića donosi nam tri priče o ocu i sinu u tri vremenska razdoblja: kraj Drugog svetskog rata, vreme pada Berlinskog zida i nakon raspada Jugoslavije. Glavne uloge u filmu tumače: Lazar Ristovski, Tihomir Stanić, Srđan Grahovac, Marko Baćović, Jovan Krivokapić. 

Čovek koji je kupio mesec 22. juna



Italijanski film reditelja Paula Zuke (Paolo Zucca) najgledanija je domaća komedija u italijanskim bioskopima u poslednjih pet godina. Ribar iz Sardinije obećao je mesec ženi koju voli, a Sardinjani uvek održe svoje obećanje. Glavni glumci: Jacopo Cullin (koji će takođe biti gost festivala sa rediteljem), Stefano Fresi, Francesco Pannofino, Benito Urgu, Lazar Ristovski, Angela Molina.

Poslednji Srbin u Hrvatskoj 23. jun

Urnebesna horor komedija reditelja Predraga Ličine vodi nas u budućnost u kojoj zagrebačkog bonvivana Miću i filmsku heroinu Franku zatiče zombi epidemija i vodi ih u avanturu punu ponekad smešnih, ponekad strašnih, a najčešće ludih situacija. Jedno je sigurno: sve su im prepreke izazov, a cilj je samo jedan: preživeti! U ovoj hrvatsko-srpskoj  koprodukciji igraju: Krešimir Mikić, Hristina Popović, Tihana Lazović, Dado Ćosić, Bojan Navojec, Sergej Trifunović Francesca, Severina Kojić. 

Taksi bluz 23. juna




Romantična domaća komedija reditelja Miroslava Stamatova istovremeno je šarmantni i uzbudljivi „road movie“ čiji je glavni junak Marko (42), simpatični propali dramaturg koji godinama radi kao taksista i čije ćemo avanture pratiti tokom jedne urnebesne noći. Nasmejaće vas do suza: Andrija Milošević,  Milena Predić, Todor Jovanović, Aleksandra Tomić, Nikola Đuričko, Boris Milivojević i mnogi drugi. 

Kao i svake predhodne i ove godine festival se održava uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Ministarstva kulture Republike Srbije i Grada Vrbasa.

Нема коментара:

Постави коментар