уторак, 25. јун 2019.

[INTERVJU] Big Al, The Hot 8 Brass Band: “Jedva čekamo da se dobro provedemo sa publikom u Beogradu!”



 
 
U nedelju, 30. juna u Beograd (Dom omladine, 20h) po prvi put stiže najbolji savremeni duvački orkestar grada Nju Orleansa, jedinstveni The Hot 8 Brass Band! Kao pravi predstavnici svog grada, donose sa sobom autentičnu priču o tragediji i trijumfu, koja je postala gotovo jednako poznata kao i njihova muzika. 
 
 
Nastupali su širom sveta, dižući publiku na noge svojim originalnim zvukom, koji se oslanja na džez nasleđe i ukršta sa modernim stilovima: hip-hopom, fankom i ritam & bluzom. U susret premijernom nastupu pred publikom u Srbiji, razgovarali smo sa jednim od članova ovog izuzetnog sastava, trubačem Alvarezom “BIG AL” Hantlijem (Alvarez “BIG AL” Huntley).

Ulaznice su u prodaji preko TicketVision mreže, po ceni od 1200 RSD.
 
 

Da li ste pre 20 godina, kada su se grupe “The High Steppers“ i “Looney Tunes Brass Band“ spojile u “The Hot 8 Brass Band“, mogli da pretpostavite kakav uspeh ćete ostvariti i da ćete ostati zajedno ovoliko dugo ?

Naravno da ovo nismo nimalo očekivali! Bili smo samo deca koja su se igrala u dvorištu i radila ono što su volela i što im je bilo zabavno. Tada smo još uvek bili u srednjoj školi i nismo pomišljali da ćemo obići svet svirajući našu muziku.
Da li je spajanje fanka, hip hopa i džeza, vaš način da ostanete originalni i autentični iz godine u godinu?

Svi ovi žanrovi utiču na naš muzički stil, ali ono što stvara naš originalni zvuk jesu zajedničke ideje, ali i razlike unutar benda, koje koristimo u procesu pisanja pesama.
Po vašem mišljenju, koja je „tajna“ popularnosti muzike Nju Orleansa širom sveta? Kako vidite njeno nasleđe u 21. veku?

Ona je iskrena, stvara dobar osećaj, i mislim da definitivno dolazi do novog preporoda muzike Nju Orleansa. Muzička scena je pretrpela udarac 2005. godine nakon uragana Katrina, ali ponovo se pojavljuju novi muzičari, bendovi, i muzika.


Bili ste nominovani za Gremi nagradu, što svedoči o nivou uspeha vašeg benda. Na koja ste još dosadašnja postignuća benda posebno ponosni?

Učestvovali smo u dvadesetoj godišnjici produkcijske kuće „40 Acres and A Mule“ koju je osnovao Spajk Li. Bila je to noć sa zvezdama, ostvarenje sna! Saradnja za Džordžom Ezrom na dodeli “Brit Awards“. Saradnja sa grupom “The Blind Boys of Alabama“ i koncert u “Smithstonian“-u. Tri generacije muzičara iz Nju Orleansa bile su izabrane za nastup, a mi smo predstavljali današnju generaciju. Turneja sa Loren Hil. Nagrada „Muzički ambasador“, koju nam je uručio Guverner Luizijane.


Recite nam nešto o vašem albumu “Take Cover“, i o mislima i osećanjima kojima je obojen?

Hteli smo da obradimo pesme nekih od naših omiljenih muzičara, ali i da im dodamo autentičnost našeg stila i interpretacije. Rad na melodijama koje smo slušali odrastajući bio je jako zabavan.
Ovo će biti vaš prvi koncert u Srbiji, da li je za vas izazov svirati u novoj zemlji po prvi put? Koja su vaša očekivanja i šta planirate da predstavite našoj publici?

Nikada ne znamo šta da očekujemo kada posećujemo nove zemlje, susrećemo se sa novim kulturama i ljudima u publici. Mi samo radimo ono što radimo, sviramo našu muziku “za dobro raspoloženje” i uživamo u održavanju koncerata širom sveta. Bilo je nastupa na kojima smo očekivali da će publika sedeti i biti rezervisana, ali uvek ljude dignemo iz stolica i đuskaju celu noć. Zato ne očekujemo ništa manje ni od koncerta u Beogradu! Jedva čekamo da se dobro provedemo sa vama!

Нема коментара:

Постави коментар