четвртак, 4. јун 2020.

U Skupštini grada predstavljen program Beogradske letnje scene- Ponovo radi pozorište




Na inicijativu beogradskih pozorišta, koja su 11. marta ove godine zatvorila vrata za publiku zbog pandemije virusa kovid 19, Grad Beograd je organizovao Letnju scenu na otvorenom na kojoj će se svake večeri smenjivati predstave sa repertoara svih beogradskih pozorišta, kao i predstave nezavisnih produkcija, ali i drugih izvođačkih umetnosti. Publika će tako moći da vidi više od 40 predstava pozorišta iz Beograda, Novog Sada, Vršca, kao i nezavisne produkcije

Beogradska letnja scena – „Ponovo radi pozorište“ trajaće od 25. juna do 20. jula odigravati na stadionu „Tašmajdan“. Na Beogradskoj letnjoj sceni, koju će otvoriti upravo predstava Pozorišta na Terazijama „Mama Mia“, igraće i ansambli: Ateljea 212, JDP-a i BDP-a, Zvezdara teatar, Bitef teatar, Narodno pozorište, Teatar Vuk, Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada, Narodno pozorište Priština sa sedištem u Gračanici, Hartefekt i Narodno pozorište Vršac, Dah teatar, Pozorište „Boško Buha“, Una saga Serbika, kao i nezavisne produkcije popularnih predstava poput „Čorba od kanarinca“, „Plastika“ i druge. 


Sve predstave na velikoj sceni odigravaće se u 21 sat, dok će pre toga od 18 sati, na maloj sceni biti igrane predstave za decu Pozorišta lutaka Pinokio, Pozorišta „Boško Buha“, Malog pozorišta „Duško Radović“, Dadova, Pozorištanceta Puž, Pan teatra i drugih.
Karte za predstave na večernjoj sceni koštaće 500 dinara, a za predstave na sceni za decu iznosiće 250.

Нема коментара:

Постави коментар