среда, 24. јун 2020.

ЏЕЗ У ПОДНЕ


Петак 26. јун 2020. у 12:00
Плато испред КЦБ-а
Трг републике 5

У 2020. години, у сарадњи са Џез одсеком Музичке школе Станковић, започет је нови циклус концерата ЏЕЗ У ПОДНЕ, који се одржавају последњег петка у месецу. 


Циклус је покренут у намери да се створи простор за најбоље средњошколце Џез одсека који ће једном месечно у Галерији Артгет наступати са реномираним гостима са домаће џез сцене. 

Након паузе због епидемије, последњег петка у месецу јуну поново ће наступити одабрани млади музичари, овог пута на отвореном, на Платоу испред Културног центра Београда који постаје наша летња сцена. 

Програм под називом Радост музицирања извешће Сара Вукајлов, Теодора Стоцки, Ања Вучковић, Бојана Јанковић, Јована Матић, Анђела Мијић, Душанка Ђоковић, Мила Милачић, Дуња Поповић, Милија Пауновић, Часлав Шеховић и као гост проф. Иван Радивојевић.

Петак 26.06.2020 у 12:00
Плато испред КЦБ-а

Програм:

Work Song (N. Adderley)

Twisted (A. Ross)
Sack of Woe (N. Adderley)
Dat Dere (B. Timmons) Rhythm-A-Ning (T. Monk) Manha De Carnaval (L. Bonfa) Social Call (G. Gryce) Tomorrow is Another Day (K. Pleasure)

Иван Радивојевић (1991, Београд) је професор џез трубе у МШ Станковић. Основне студије џез трубе је завршио на Универзитету Антон Брукнер у Линцу у класи проф. Петера Тушера, и мастер студије на ФМУ у Београду у класи проф. Стјепка Гута. У Београд се вратио 2014. године, а професор џез трубе постаје 2015. године. Тренутно је активан на београдској музичкој сцени, наступа са више познатих београдских састава, води свој џез састав и ради на свом првом албуму.


Музичка школа Станковић, основана 1911. године је једна од најстаријих образовно-васпитних институција у Београду. У школи је 1993. године основан први одсек за џез музику у југоисточној Европи, постајући пример многим сличним институцијама у Србији и региону. Професорски кадар чине познати домаћи џез музичари, из чијих класа су многи ученици наставили своје школовање на престижним џез академијама у Европи и САД, као и на Џез одсеку ФМУ у Београду.


Улаз је слободан!

Галерије Културног центра Београда су отворене сваког дана од 12:00 до 20:00, сем недељом и државним празницима.

Нема коментара:

Постави коментар