петак, 19. јун 2020.

Капитално дело нашег нобеловца, Знакови поред пута, од данас у свим књижарама


Иако је објављена постхумно, књига Знакови поред пута заузима значајно место у богатом опусу нашег нобеловца. На свакој страници писац нас уверава да су сви предели које откријемо и сва лица која сусретнемо знаци да живот није ништа друго до непрестана потрага за собом.
Иво Андрић је на једном месту у овој књизи написао како осећа да се за сваког од нас, у самом тренутку нашег рођења, плете замка, малена и танка, која расте упоредо с нама и јача с нашим годинама, помера се за нама као наша сенка и чека нас свуда. Узалудни су сви човекови напори да се одвоји од те замке и сагледа је у целости како би је боље схватио и савладао. Она нам је дата као некаква тајна рођења, дубоко срасла са животом. Никада је нећемо тачно оценити ни разумети, али ипак ћемо покушавати да је докучимо, мислећи да ћемо тако доћи до смисла. Ипак, та замка је само повод да гледамо у чудо живота широм отворених очију.
Сада је пред нама најновије издање Андрићевог дела које нам појашњава тајне и открива недокучиве животне мудрости, у тврдом повезу и модерног дизајна. Поклоните себи или некоме кога волите књигу којој ћете се увек враћати.
Знакове поред пута од данас можете купити путем сајта www.vulkani.rs или у било којој Вулкан књижари широм Србије.

Нема коментара:

Постави коментар