четвртак, 24. мај 2018.

X KROKODIL




Jubilarno deseto izdanje festivala KROKODIL pod nazivom KROKODILovih 10 održaće se od 15. i 16. juna na prelepom amfiteatru ispred Muzeja Jugoslavije. Kroz čitanja, sofa-intervjue i performanse predstaviće nam se Mira Furlan, Slavenka Drakulic, Dubravka Ugresic, Vedrana Rudan, Marko Vidojkovic, Abdulah Sidran, Marko Tomaš, Rumena Bužarovska, Marko Šelić Marčelo, Dejan Atanacković, Boris Dežulović, Njuz.net sa sa Zoranom Kesićem i NewsBar. 

Biće prikazan animirani film Untravel Ane Nedeljković i Nikole Majdaka mlađeg i knjigu Ranka Bugarskog , a večernje programe festivala zatvoriće koncerti Kralj Čačka i Bojana Vunturišević.

Festival KROKODIL će i ove godine organizovati raznolike tribine u okviru kojih će se baviti najaktuelnijim društveno-političkim temama iz perspektive kulture. Debatni program održavaće se 16,17. i 18. juna u beogradskom CZKD-u (Birčaninova 21).

Deseti jubilarni festival KROKODIL je kao i svih prethodnih godina besplatan i otvoren za sve. Ovime žele da proslave deset godina od osnivanja festivala. Od sledeće godine ulaze u drugu deceniju postojanja te uvode nove, unapređene produkcijske i programske prakse. 

Vidimo se na KROKODIL-u.


Нема коментара:

Постави коментар