уторак, 20. јул 2021.

Izložba ”NEW BODY” Anastasije Pavić


 Od 20. jula do 6. avgusta 2021. // Galerija Doma omladine Beograda


Umetnica najmlađe generacije Anastasija Pavić predstaviće se od 20. jula do 6. avgusta u Galeriji Doma omladine Beograda, svojom prvom samostalnom izložbom “NEW BODY” koja na prvom mestu problematizuje autonomnost ženskog tela.

Anastasija svoje telo sagledava i kao socijalni, psihički, fizički, seksualni te diskursivni konstrukt ali i kao mesto otpora. Umetnica propituje matrice represije u odnosu na telo i ambicije da se biološka datost preinači kao način oslobađanja od neumitnih zakona prirode, iznova postavljajući pitanje koliko je radikalna promena izraz slobodne volje a koliko prinude. Ona sa svakim svojim radom napušta okvire prirodne datosti, manipuliše, formira, reformira, deformira i transformira, odabirajući za sebe novo telo odnosno novi identitet.
Anastasija Pavić (1998) studentkinja Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu na odseku za Nove medije u klasi profesora Zorana Todorovića. Izlagala je na brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. U svojoj umetničkoj praksi obrađuje savremena društvena pitanja poputpost-cyber feminizma, konzumerizma, međuljudskih odnosa i uticaja interneta na društvo. Svoj umetnički izraz pronalazi u medijumu performansa, fotografije, kolaža i crteža.
Kustoskinja izložbe: Marina Marković

Galerija Doma omladine Beograda
Radno vreme: utorak-subota od 12:00 do 21:00;
nedeljom od 12:00 do 18:00; ponedeljkom Galerija ne radi.

Нема коментара:

Постави коментар