уторак, 13. јул 2021.

IZDVAJAMO SA XXVIII PALIĆ FILM FESTIVALA: 5 FILMOVA O TINEJDŽERIMA KOJE NE SMETE PROPUSTITI



 Na predstojećem XXVIII Festivalu evropskog filma Palić, koji će se održati od 17. do 23. jula 2021. na nekoliko lokacija u Subotici i na Paliću, publici će biti predstavljeno više od 130 filmova iz svih krajeva Evrope, u 15 različitih selekcija i programskih celina. Iz bogatog filmskog programa preporučujemo PET filmova o tinejdžerima koje ne smete propustiti:

 


JA NIKADA NE PLAČEM

Poljska, Irska 2020

Selekcija: Glavni takmičarski program

Režija: Piotr Domalewski

 

Ola, sedamnaestogodišnjakinja iz malog grada u Poljskoj, sama kreće u stranu zemlju. Ispostaviće se da je to putovanje njenog života, putovanje u nepoznato, na kojem će pokušati da se ponovo poveže sa svojim otuđenim ocem. U Irskoj će upoznati drugačiji svet i upoznati ljude koji će joj promeniti pristup životu.

 

TABIJA

Kanada, Bosna i Hercegovina 2021

Selekcija: Paralele i sudari

Režija: Igor Drljača

 

Faruk je siroče koje živi sa bolesnom bakom u zapuštenom sarajevskom predgrađu, provodeći dane u potrazi za metalnim otpadom i ne prezajući od sitnog kriminala. Jednog dana upoznaje Monu, plahu tinejdžerku iz politički moćne i bogate porodice. Dok sanja da pobegne od nadmoćne toksičnosti svog kućnog života, Mona traži utočište i otvara se Faruku, dečaku iz sveta potpuno drugačijeg od njenog.

 


NE ZABORAVI DA DIŠEŠ

Slovenija, Italija, Hrvatska 2019 / 01:37

Selekcija: Zemlja u fokusu

Režija: Martin Turk

 

Petnaestogodišnji Klemen živi sa starijim bratom Petrom i samohranom majkom u malom i zabačenom gradu. Klemenova svakodnevna rutina druženja sa voljenim bratom na teniskom terenu i kraj obližnje reke, prekida se iznenadnom i strasnom Petrovom ljubavnom vezom sa njegovom prelepom vršnjakinjom Sonjom, vezom koja u Klemenu pokreće bujicu sukobljenih emocija i bezobzirnih postupaka.

 


JARUGA

Mađarska 2020 / 01:32

Selekcija: Paralele i sudari

Režija: Krasznahorkai Balázs

 

Mađarski akušer i uskoro otac Balint, mora se na Uskrs vratiti u svoje rodno selo u Maramurešu u Rumuniji i suočiti se sa sinom kojeg je napustio pre 17 godina.

 


POĐI SA MNOM

Slovenija 2016 / 01:23

Selekcija: Zemlja u fokusu

Režija: Igor Šterk

 

U potrazi za najboljom fotografijom za školsko takmičenje, četrnaestogodišnjaci se upućuju u zabačena brda. Takmičenje za nagrade pretvara se u borbu za opstanak ... Na kraju, glavni junak Manc je taj koji ih bezbedno vodi kući. Ovo je priča o punoletstvu, o ljubavi, prijateljstvu i junaštvu. Topao, ali napet a ponekad i jeziv film, fokusira se na ono što se događa u današnjem svetu kada tehnologija prestane da deluje i kada iskrsnu iskonski ljudski instinkti.

 


KASTING

Mađarska 2019, 00:28

Selekcija: Zsigmond Vilmos

Režija: Sándor Csoma

 

Osamnaestogodišnja Julia živi sa svojim bratom u siromašnom rudarskom gradiću. Jednoga dana ona odluči da oproba svoju sreću na kastingu za modele u nadi da će početi novi život u inostranstvu. Tokom kastinga, međutim, ispostavilo se da se traže porno glumice. Julija se nalazi u situaciji u kojoj je ugroženja njena pristojnost.

 

 

Нема коментара:

Постави коментар