петак, 22. септембар 2017.

UZBUDLJIVA POZORIŠNA JESEN ZA TINEJDŽERE U DOMU OMLADINE BEOGRADA

Dom omladine Beograda i Studio Centar nastavljaju saradnju, sa uspehom započetu u maju ove godine, na realizaciji edukativnog pozorišnog repertoara za mladu publiku. I u jesenjoj sezoni za tinejdžere pripremamo uzbudljiv i zanimljiv program, koncipiran sa idejom da publika u kamernom ambijentu bude aktivni učesnik dešavanja na sceni, a nakon svake predstave organizovaćemo i razgovor sa relevantnim gostima, o problemima i temama kojima se predstave bave.


Do Nove godine, Studio Centar i Dom omladine Beograda će realizovati šest predstava, od kojih su neke već igrane na ovoj sceni: “Mi deca sa stanice Zoo”, “Dnevnik Ane Frank”, “Sve je to Rock’n’Roll”, dok će premijerno biti izvedene: “Rijaliti Škola”, po motivima knjige “Škola”, Jasminke Petrović, “Deca na internetu 2”, predstava o zloupotrebi dece na internetu i “Otuđenje” po kratkim dramama Ežena Joneska.



Jesenji program počinje 26. septembra sa početkom u 20 časova, predstavom “Mi deca sa stanice Zoo”, dok će u sredu 27. septembra, biti izvedena predstava “Rijaliti Škola”, takođe od 20 časova, uz razgovor sa autorkom knjige “Škola”, Jasminkom Petrović.  U oktobru nas očekuju i predstave: “Dnevnik Ane Frank” i “Sve je to Rock’n’Roll”, a u novembru premijera predstave “Deca na internetu 2”. Kalendarsku godinu zatvoriće premijera predstave “Otuđenje”.  

Nakon svake predstave biće organizovani razgovori sa publikom na temu o kojoj predstava govori, a specijalni gosti na tribinama biće naše istaknute ličnosti iz različitih sfera: umetnici, književnici, muzičari, psiholozi, inspektori, istoričari…

Ulaznice za sve programe se mogu nabaviti preko Eventim mreže, kao i preko veb i Fejsbuk stranice stranice Studio Centra. Cena ulaznica u slobodnoj prodaji je 500 dinara, dok su za školske i grupne posete obezbeđeni dodatni popusti.



Dom omladine Beograda i Studio Centar ovim programom žele da mladim ljudima u Beogradu pruže jedno novo pozorišno iskustvo iz kojeg će izaći bogatiji za mnoga saznanja koja ih se tiču. Sa druge strane, sklanjanje dece sa ulica i uvođenja u kulturne institucije je zadatak na kojem bi svi iz oblasti kulturnog života trebalo da rade.

Studio Centar je u poslednjih deset godina realizovao 23 pozorišne premijere, namenjene tinejdžerima, od kojih su neke postale prepoznatljive i široj javnosti. 

Dom omladine Beograda je ustanova kultura i obrazovanja Grada Beograda, koja već preko 50 godina, još od 1964. godine, kreira i organizuje programe za mlade i u saradnji sa mladima.  U svom spektru delatnosti Dom omladine obuhvata sve umetničke discipline i forme: muziku, film, pozorište, vizuelne umetnosti i nove medije. Podjednako važno mesto u programskim aktivnostima zauzimaju debatni i tribinski programi, u okviru kojih se analiziraju aktuelne teme iz različitih oblasti (popularna i tradicionalna kultura, filozofija, socijalna pitanja, nauka, književnost, naučna fantastika, muzika...), ali i programi bazirani na spoju umetnosti i nauke.

Нема коментара:

Постави коментар