уторак, 19. септембар 2017.

Izložba "Travelling Without Moving" Emilije Radojičić


 
Izložba traje do 08. oktobra 2017.
Galerija Doma omladine Beograda
 
I jedan tren može biti večnost. To nije zagonetka - to je činjenica, ali samo onda ako vinemo svoju sveukupnost u bilo kom pravcu i iznesemo je izvan granica u kojima je ona sadržana. Ako je naša svest poput jednog stola, a sve što možemo da zamislimo - na njegovoj površini - poređane čaše, tanjiri i hrana, šta je onda sa beskonačnim prostorom izvan granica površine stola? Šta je ispod, iznad?



Ljudska misao je toliko razvijena da može obuhvatiti sve što želimo, svesno ili nesvesno: materijalne predmete koji su nam poznati, ali nisu trenutno prisutni, nešto što nikada nismo videli, ali smo možda čuli ili čitali o tome, kao i potpuno apstraktne, izmišljene predmete, mesta i događaje.




EmaEmaEma (Emilija Radojičić) je vizuelna umetnica koja trenutno živi i radi u Beogradu. Kroz ritualno posvećivanje procesu crtanja i stvaranja, u poslednjem periodu rada ispituje osećanja, vibracije, prirodne pojave i fenomene kroz koje se čovek reflektuje u cilju nalaženja mogućih pozitivnih, često apstraktnih rešenja za svoje stanje.        

Radi u poljima crteža, slike, objekata, instalacije i urbanih intervencija (murala). Do sada je realizovala mnogobrojne samostalne i grupne izložbe, audio-vizuelne performanse, kolaboracije i publikacije u regionu, Evropi, Aziji i Americi.



Galerija Doma omladine Beograda
Radno vreme: utorak-subota od 12:00 do 21:00;
nedeljom od 12:00 do 18:00; ponedeljkom Galerija ne radi.




Нема коментара:

Постави коментар