четвртак, 21. септембар 2017.

Глумац Милош Ђорђевић добитник Плакете за најбољу режију „Мирослав Беловић“, за представу „Дар“



Глумац Народног позоришта у Београду Милош Ђорђевић овогодишњи је добитник Плакете ,,Мирослав Беловић“ за најбољу режију у Академском позоришту „Бранко Крсмановић”.
На свечаности одржаној поводом 95. година „Крсманца“, признање му је уручено за режију представе „Дар“, по тексту Милене Ђорђевић, и у извођењу позоришне трупе „Ура“.

Одлуку је донела стручна комисија којом је председавао Филип Гринвалд, а чланови су били Владимир Лазић, Обрад Радуловић, Мирко Тодоровић, Миодраг Богић, Љубиша Ристић и Маја Николић.
 

Ова несвакидашња прича о љубави, различитостима и прихватању себе и других, у којој играју Стојан Ђорђевић, Милена Ђорђевић, Милан Ковачевић, Боба Латиновић, Маја Ранђић и Зорана Бећић, представља део ширег друштвено-ангажованог пројекта који има за циљ упознавање јавности са аутизмом и проблемима са којима се суочавају они који се налазе у том стању.
Драма „Дар“, која је више пута са великим успехом гостовала и на Сцени „Раша Плаовић“, добила је и пуну подршку Секретаријата за образовање и дечју заштиту Града Београда јер на уметнички релевантан начин скреће пажњу јавности на особе са аутизмом и указује на то да они примају и пружају љубав онако како то сви чинимо.
Наредно извођење представе заказано је за 30. септембар у „Крсманацу“.



Нема коментара:

Постави коментар