понедељак, 18. септембар 2017.

ACID PAULI U KC GRADU

ACID PAULI (Ouïe | Berlin) by Midnight Orient / Sep 22


 

Acid Pauli je klupski live set Martina Gretschmanna koji se vremenom razvio u progresivni di džej performans koji obuhvata ne samo techno i house, već i široki raspon žanrova koji prevazilaze muziku za đuskanje. Kao svestrani muzičar, Martin se jednako dobro snalazi puštajući u techno klubovima po Njujorku i Ibici, kao i u ulozi producenta radio drama i kompozitora muzike za filmove.

Rođen 70-tih u Bavariji (Nemačka), Martin Gretschmann počinje kao basista u punk/indie bendu poznih osamdesetih, kada i kreće da se interesuje za razvoj elektronske muzike. Tadašnja pojava prvih dostupnih semplova učinila je da počne sa stvaranjem svojih prvih electro numera.

Prvi proboj na scenu pod imenom Console dešava se 1995, a uz pomoć Atari kompjutera, kasetnog rekordera sa četiri trake, semplera i malog sintisajzera, izbacuje svoj prvi album Pan or ama 1996. Pridružuje se sastavu The Notwist u kom je zadužen za elektronski zvuk benda te ostaje i njihov stalni član. Shvativši da je svirka sa prijateljima mnogo zabavnija, Gretschmann razvija svoj projekat Console u bend. Nakon objavljivanja nekoliko ploča i remiksa, zajedničkog rada na radio emisijama sa Andreasom Ammerom i intenzivnih turneja, Martin se ipak još jednom odlučuje na samostalni projekat.

Početkom novog milenijuma, odabrao je nadimak Acid Pauli i ono što je inicijalno bio computer-based live nastup ubrzo postaje eklektični live /DJ performans sa mešavinom preciznih setova i slobodne improvizacije. Svoj jedinstveni talenat pokazao je i u poznatoj Crosstown Rebels' Get Lost miks seriji, koja beleži njegov razvoj i emocije koje izaziva njegov nastup, kao i na “Countdown to Zero” miksu sa Damianom Lazarusom.

Najnoviji album Acid Pauli-ja, Mst, izlazi na Clown & Sunset u toku leta 2012. Album je dobio sjajne kritike te je upoređivan sa izvođačima poput Mr Scruff, Lemon Jelly, Ricardo Villalobos i Björk. 2014-te, Acid Pauli izbacuje tri saradničke ploče i pored intenzivnih svetskih turneja i albuma sa The Notwist, ostvaruje i zapažene solo nastupe. Među njima su i Day Zero festival i zvučna izložba u Japanu.

U 2016-toj, pored toga što izbacuje više remiksa i svoju popularnu numeru “Nana”, Martin samostalno osniva i svoj label Ouïe zajedno sa Nico Stojan-om. Učestvuje i u jedinstvenom ambicioznom projektu pod nazivom The Golden Machine i kreira elektronski uređaj koji proizvodi neprestani muzički stream u toku cele godine. Uporedo piše i muziku za film "Es war einmal Indianerland" čiji je scenario rađen po motivima knjige Nilsa Mohla. Na proleće 2017-te Martin izbacuje svoj drugi Acid Pauli album, BLD.

Нема коментара:

Постави коментар