недеља, 24. септембар 2017.

Danas počinje 24. Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici


Dvadeset četvrti Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici - jedan od najprestižnijih pozorišnih festivala za decu na svetu, svečano će biti otvoren u nedelju, 24. septembra, u 20 časova, na sceni „Jadran“ Narodnog pozorišta. 


Pozdravnu reč uputiće gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, a publici će se obratiti i Zoran Hadži Lazin, podsekretar u Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.




Na svečanom otvaranju Festivala nastupiće petnaestogodišnja Anastasija Stokin iz Subotice, članica Dečijeg crkvenog hora „Sveti Roman Melod“, koja će otpevati festivalsku himnu „Pustite decu nek rastu” (tekst: Milivoje Mrkić, muzika: Arsen Dedić).  Svojim nastupom program će obogatiti i talentovani citraši, članovi Kulturno-umetničkog društva zanatlija „Erne Lanji” iz Subotice.




U okviru ceremonije otvaranja, Nagradu za životno delo „Mali princ”, koju Festival dodeljuje za izuzetan doprinos razvoju kulture i scenske umetnosti za decu, primiće čuveni ruski istoričar i teoretičar pozorišta Boris Goldovski, i Ljubica Beljanski-Ristić, naš cenjeni dramski pedagog i vizionar u oblasti dečje edukacije, kojoj je pripala i čast da zvanično otvori Festival.

U nastavku večeri biće prikazana predstava „More mašte“ Pozorišta lutaka iz Niša (Srbija), koja se nalazi u takmičarskom programu.


S programom festivala možete se upoznati OVDE.

Dvadeset i četvrti Međunarodni festivala pozorišta za decu u Subotici, koji će se održati od 24. do 29. septembra, predstaviće i ove godine u takmičarskom programu najrelevantnije predstave za decu iz celog sveta, uz respektabilan naučni segment, ali i raznovrsne prateće sadržaje: filmski program, izložbe, radionice, promocije knjiga...

Нема коментара:

Постави коментар