понедељак, 20. фебруар 2017.

STRIPOTEKA - BIBLIJA JEDNE GENERACIJE


 Tribina: REVIJA SVETSKIH STRIPOVA
Četvrtak, 23. februar 2017. u 19:00
Tribinska sala Doma omladine Beograda
Organizacija: Izdavačka kuća Darkwood i Dom omladine Beograda

Učestvuju: Vladimir Novaković, direktor izdavačke kuće Marketprint i Slobodan Jović, glavni urednik u izdavačkoj kući Darkwood i glavni urednik Stripoteke.

Moderator: Milan Jovanović, član redakcije IK Darkwood i Stripoteke

Stripoteka, sa svojom tradicijom od gotovo pola veka, drugi je najstariji strip-magazin u Evropi. Ova revija svetskih stripova, kako joj stoji u podnaslovu, svojevrsna je enciklopedija na čijim ćete stranicama naći gotovo sve relevantne stripove i dela svih značajnih autora kroz celu istoriju stripa. Uzimajući pomenuto u obzir, Stripoteka predstavlja kulturno blago ove zemlje koje treba brižno čuvati.

 
Od prošle godine staranje o Stripoteci i njenom sadržaju na sebe je preuzela redakcija Izdavačke kuće Darkwood. Uređivanje Stripoteke predstavlja veliku čast i odgovornost jer koncepcija ovog prestižnog strip-magazina podrazumeva objavljivanje klasičnih dela svetskog stripa, ali i edukovanje novih čitalačkih naraštaja i upoznavanje domaće publike sa najboljim i najistaknutijim savremenim delima i autorima.

Ova tribina je uvod u ciklus razgovora i događaja na temu devete umetnosti, pod naslovom "Stripovi za sve!", koje će Izdavačka kuća Darkwood u saradnji sa Domom omladine Beograda, priređivati od polovine marta u ovoj instituciji kulture.

Нема коментара:

Постави коментар