понедељак, 20. фебруар 2017.

Projekcija filma "Po suncu hoda" u Domu omladine Beograd


 
Ponedeljak, 20. februar 2017. u 20:00
Velika sala Doma omladine Beograda
 
Scenarista i reditelj: Stefan Krasić
Produkcija: Akademija umetnosti Beograd i Prinčevi Patroni, 2017.
Uloge: Snežana Petrović, Stefan Krasić, Dragiša Veljković, Marjan Todorović, Anja Mijatović, Zoran Krasić, Sonja Krasić

Ljubiša je prinuđen da čuva majku neko vreme. Ljubiša ne uspeva da se suoči sa problemima koji ga izluđuju. Ljubiša tone u san.

Kada je Ljubišina majka Dragana povredila nogu, Ljubiša nije znao da će to biti početak njegovih noćnih mora. Vrativši se kući, zapostavlja fakultet i pošto majka ne sme da se pokreće, Ljubiša se posvećuje kućnim poslovima. Možda bi i izdržao u ulozi svoje majke, da ona nije ogorčena na situaciju i čini da Ljubiši svakodnevnica postaje agonija. Da se ljubav pokazuje samo rečima, mislili bismo da između njih ona ne postoji, ali pošto je ova porodica slična većini, pa se ljubav jedino vidi u delima, za Ljubišu ovo postaje prekretnica u životnom sazrevanju i shvatanju vrednosti porodice.

Reč reditelja:

U vremenu kada smo civilizacijski od individualizma skrenuli u egocentrizam, važno je da se setimo da čovek, kao jedinka, ima manje šanse za preživljavanje od većine životinja. Ono što ga je dovelo do vrha u lancu ishrane, bila je zajednica. Međutim, vrednost porodice je višestruka, i ona ne zavisi samo od preživljavanja, već i od duhovnog napretka, kao jedini dublji smisao ovozemaljskog postojanja. Stavljajući na trenutak ovakvu makro sliku čovečanstva po strani, setim se i da su skoro svi uspešni ljudi imali podršku roditelja, braće i sestara, žene, muža, pa i dece. Sve to mi budi potrebu, da angažovano, kroz formalne i neformalne razgovore, ukazujem na značaj porodice, i da ona ljubav, koja se rodi u porodici, traje večno.


Film je snimljen u Nišu u produkciji Akademije umetnosti Beograd i Prinčevih Patrona, uz veliku pomoć Cinemon produkcije, Studentskog Kulturnog Centra Niš, Matchbox studija i mnogih drugih.

Najavu filma možete pogledati OVDE.

Нема коментара:

Постави коментар