уторак, 21. фебруар 2017.

Film DALIDA na 45. FEST-u




Film “Dalida”, francuske rediteljke Lize Azuelos, biće prikazan u okviru programa Fokus Evropa na ovogodišnjem FEST-u. Liza Azuelos je francuska rediteljka, scenaristkinja i producentkinja marokanskog porekla. Ćerka francuske pevačice i glumice Mari Lafore, ovoga puta nam donosi priču o jednoj od najpoznatijih francuskih pevačica i jednoj od poslednjih diva - Dalidi


Liza Azuelos, poznata je po ostvarenjima “Un moment d’éragement”, rimejku istoimene komedije iz 1977. godine, sa Vinsentom Kaselom u glavnoj ulozi, kao i po uspešnoj komediji o odrastanju “LOL”, od koje je kasnije napravljen rimejk istog naslova u holivudskoj produkciji, takođe u režiji Azuelosove.

Dalida prati turbulentan život slavne pevačice koja je pevala na preko deset jezika, osvojila najznačajnije, svetske muzičke nagrade i priznanja, ali i isto tako nije imala sreće u privatnom životu što je dovelo do njene prerane smrti 1987. godine. O značaju i popularnosti Dalide u prilog govori da se njen spomenik nalazi u središtu Monmartra, najpoznatijeg umetničkog kvarta na svetu. “Dalida je ujedno i spektakl, pored toga što je intimni portret velike zvezde i pokušava gledaocima da prikaže i drugu stranu medalje. Scenario za film “Dalida”, napisan je po romanu Dalidinog mlađeg brata Orlanda.

Uz poznatije kolege iz Italije i Francuske, na čelu sa poznatim glumcem i rediteljem Vinsentom Perezom, Sveva Alviti u naslovnoj roli čini glumačku podelu filma “Dalida”. Svevi Alviti, mladoj i relativno nepoznatoj italijanskoj glumici, kritike već prognoziraju veliku karijeru, što u Italiji, što u Francuskoj, nakon filma “Dalida” gde debituje  u francuskom filmu.

Trejler možete pogledati OVDE.

Нема коментара:

Постави коментар