петак, 3. фебруар 2017.

Koncertna promocija monografije IVAN JEVTIĆ - KOMPOZITOR NA PUTEVIMA SLOBODE

 Свечана сала Скупштине града Београда, Драгослава Јовановића 2


уторак, 7. фебруар 2017. у 19.00

Концертна промоција монографије
Иван Јевтић - композитор на путевима слободе

Ауторка Силви Нисефор, доктор музикологије и музичар из Француске, у обимној студији прати јединствени животни пут Ивана Јевтића са аналитичким освртом на његово музичко стваралаштво које обухвата преко стотину дела.
О монографији ће говорити:

Петар Живадиновић, директор и власник издавачке куће Паидеиа
академик Иван Јевтић, композитор
Мелита Милин, музиколог и директор Музиколошког института САНУ


На концертној промоцији ће наступити један од најзначајнијих француских флаутиста Венсан Лука, први флаутиста Orchestre de Paris, уз Камерни оркестар Војске Србије који ће овом приликом водити диригент Станко Јовановић. Заједно ће извести Концерт за флауту и гудачки оркестар бр. 2 Ивана Јевтића.
У интервјуу за Данас 2015. године, док је монографија била тек у припреми, Јевтић је рекао: Монографија је мој живот, стваралаштво виђени са западноевропског терена, из Француске. Чудно ми је да ово кажем, јер ту земљу доживљавам као своју колико сам живео тамо… брине ме јер ми данас немамо озбиљне монографије великих стваралаца као што су Христић, Коњовић, Василије Мокрањац... То је морало одавно да се појави - естетске и теоријске анализе које су доказ нашег трајања у музичком стваралаштва.

Улаз слободан.
Добро дошли!

Нема коментара:

Постави коментар