уторак, 28. фебруар 2017.

Dobitnici Oskara na 45. FEST-u


Na ovogodišnjoj dodeli nagrada Oskar, po mnogo čemu kontraverznoj, nagradu za najbolji film odnela je “Mesečina” (koji možete videti na 45.FEST-u), film Berija Dženkinsa o odrastanju jednog tamnoputog mladića, a koji se nalazi u programskoj selekciji FEST 45. 

“Mesečina” je takođe osvojila nagradu za najbolji adaptirani scenario, a Maheršala Ali proglašen je najboljim glumcem u sporednoj muškoj ulozi. Kejsi Aflek dobio je Oskara za glavnu mušku ulogu za svoju izvedbu u filmu “Mančester na moru”, dok je ova nesvakidašnja drama zasluženo odnela nagradu i za najbolji originalni scenario. “Mančester na moru”, koji je režirao Kenet Lonergan, nalazi se takođe u selekciji FEST 45. 
 

Najboljim filmom koji dolazi van engleskog govornog područja proglašen je “Trgovački putnik” Asgara Farhadija, koji se nalazi u Glavnom takmičarskom programu – van konkurencije 45. FEST-a. Ovom izuzetno uspešnom iranskom reditelju to je druga po redu nagrada Američke filmske akademije, a prethodnu je osvojio za film “Razvod” snimljen 2011. godine.



Нема коментара:

Постави коментар