субота, 19. мај 2018.

Predstavljanje nove zbirke poezije Marka Tomaša


Pesnik Marko Tomaš predstaviće novu zbirku pesama ,,Trideset deveti maj’’  u izdanju izdavačke kuće LOM.

Promocija nove zbirke poezije jednog od trenutno najpriznatijih regionalnih pesnika održaće se u petak, 25. maja u 21h u klubu Telma, u okviru festivala ,,Nakultiviši se!’’. Ovim povodom, Marko Tomaš će čitati poeziju iz nove zbirke, ali i neke od svojih ranijih radova.

Marko Tomaš je do sada objavio više zbirki poezije, a pesme su mu prevođene na italijanski, poljski, nemački i engleski jezik. Pored poezije, Tomaš je i autor kratkih priča, a radi i kao novinar. Ono što odlikuje njegovo stvaralaštvo, bez obzira na formu i žanr je iskrenost. Večna životna preispitivanja, nepretencioznost, snažne emocije, razna lica ljubavi, melanholija, rat, ali i boje svakodnevice – karakteristike su njegove poezije i proze. Svojom poezijom Marko živi život izvan propisanih pravila.

Tomaš je poeziju i prozu objavljivao je u bosanskohercegovačkoj, hrvatskoj i srpskoj periodici. Živeo je i radio u gotovo čitavom regionu, a sva mesta kroz koja je prošao neizbežno prožimaju i njegovu poeziju. Pisao je za BH Dane, Glas Istre, Slobodnu Dalmaciju i Feral Tribune, radio je u zagrebačkom klubu Močvara i mostarskom OKC Abrašević. Uređivao je književni i muzički program splitskog kluba Ghetto.

Нема коментара:

Постави коментар