четвртак, 19. јануар 2017.

"Škrtice" u DOB-u




„Psihodelično, sirovo, jako oštro, puno emocija i osvrta na život koji se dešava oko nas i u nama. U ovoj eksplozivnoj smesi svega ima: panka, hard roka, new wave-a, hard kora, eksperimentalne muzike, ona ne ostavlja ravnodušnim nikoga ko to čuje. Demistifikacija iluzija, dijagnosticiranje razočarenja i tinjajuće nade, melanholično, divlje, srčano, znojavo i sa puno duha, srce ove petorice kuca isto – zajedno.“


Juče nam se  sa svojim debi izdanjem predstavila  beogradska supergrupa Škrtice.



Polako smo se prikupljali kada je lider Partibrejkersa Zoran Kostić Cane, izašao na scenu sa ljudima iz nekih drugih bendova, priao mikrofonu i zahtevao promenu rasvete - da se jedna svetla isključe, a druga uključe. Posle usklađivanja i otklanjanja početnih nelogičnosti počinje furiozna svirka benda pod imenom „Škrtice“. 

Pesnik u telu Canetovom ležernije i direktnije nego dosad govori o sebi i svetu u kom živi, o posustajanju i odustajanju, o odbacivanju ideala i snova i zašto ne reći o smrti kojom se ovaj naš život okončava.


 

Bend čine pevač  Zoran Kostić Cane, frontmen Partibrejkersa, Kole iz Velikog prezira, Boris iz Jarbola i Danilo i Boško iz Straight Mickey and the Boyz. Ekipa se pokupila u zgradi BIGZ-a (u studiju “Kod Petrovića” na sedmom spratu zgrade Bigz-a.) u kojoj su bendovi vežbali. Cane i bratija okupili su se tu i iz prvih "džem sešna" nastala je magija. Šktačka.

Supergrupa je objavila svoj istoimeni album prvenac "Škrtica" u decembru prošle godine za izdavačku kuću Lampshade Media, a kažu da ima materijala još. Album je naišao na odličan prijem kod publike i kritike širom regiona.

 Bila je ovo i prigodna prilika da bend  izvede nekoliko numera sa svog istoimenog debi albuma.

 "Termin supergrupa kroz glazbenu je povijest stekao bezbrojne negativne konotacije, ponajprije jer su suradnje nekolicine odavno potvrđenih i zaslužnih muzičara rijetko dosezale kreativne visine matičnih im bendova. Kod Škrtica to nije slučaj – njihov eponimni prvijenac ponosno će stajati čak i uz legendarne rane ploče Partibrejkersa ili 'Suvišnu slobodu' Jarbola". - navodi u recenziji portala Ravno Do Dna dodelivši albumu ocenu 10!

 

Promocija debi albuma benda Škrtice okupila je mnogobrojne ličnosti iz javnog života – Žikicu Simića, Momčila Rajina, Velju Pavlovića, Nikolu Čuturila, Jadranku Janković, Branku Glavonjić, Vladu Jankovića Džeta, Dejana Cukića, Dejana Lalića (Ortodox Celts), Mišu Aleksića, Miloša Vlalukina, bendove Artan Lili i Buč Kesidi.


Album možete preslušati na digitalnim servisima, uključujući Deezer i Google Play https://lampshademedia.lnk.to/skrtice

Škrtice - Zaborava nema: https://youtu.be/77lM-Y4mrTM
Škrtice na FB: https://www.facebook.com/skrticnjak

Нема коментара:

Постави коментар