уторак, 17. јануар 2017.

Premijera hrvatskog filma "GAZDA" u Bioskopu DOB


Četvrtak, 19. januar 2017. u 20:00
Velika sala Doma omladine Beograda
 
Ljudevit Juričan 40 je godina radio u Konzumu. Bio je vršnjak sa svojim dugogodišnjim poslodavcem Ivicom Todorićem, rođeni su u razmaku od svega 11 dana.

Srednju školu obojica su završili u Zagrebu, a prvo dete su dobili 1976: Ivica Todorić kćerku Ivu, a Ljudevit Juričan sina Darija.

Dario je želeo da intervjuiše poslodavca svoga oca, Ivicu Todorića, ali ovaj je to odbio.

Dariju, reditelju filma, nije preostalo ništa drugo nego da sam sazna odgovor na pitanje: Kako se postaje gazda u Hrvatskoj?

Ako postoji pobednik tranzicije na Balkanu to je sigurno Ivica Todorić, vlasnik koncerna Agrokor koji s prihodom od 6,6 milijardi evra u 2015. godini, suvereno vlada Hrvatskom, delom Srbije (u koju je ušao kupovinom Frikoma, Dijamanta, te trgovačkog lanca Idea), Slovenije i BiH. Koje su tajne poslovanja i uspeha koncerna Agrokor pokazaće vam upravo dugometražni film "Gazda", autora Darija Juričana.

Film je rađen tri godine i uspešan je spoj filma i istraživačkog novinarstva. "Gazda" je treći najgledaniji hrvatski film u 2015. godini, iako ga je u Hrvatskoj bojkotovao najveći bioskopski lanac Cinestar, te sve komercijalne televizije.


Projekcija u Bioskopu Doma omladine Beograda, biće premijerno prikazivanje filma "Gazda" u Srbiji.

Najavu filma možete pogledati OVDE.
 Režija: Dario Juričan. Scenario: Zvonimir Tivon.

Dokumentarni, Hrvatska, 2016. 
Cena ulaznice: 250 dinara.

Нема коментара:

Постави коментар