петак, 19. август 2016.

Dragan Zdravkovic: Stanje hibernacije / promocija kataloga i razgovor, 22.8.16. u 19h, Salon MSUB




Muzej savremene umetnosti vas poziva da u ponedeljak, 22. avgusta od 19 časova u Salonu Muzeja savremene umetnostiprisustvujete promociji kataloga izložbe Stanje hibernacije i da učestvujete u razgovoru sa dr Nikolom Šuicom, redovnim profesorom na Fakultetu likovnih umetnosti i umetnikom Draganom Zdravkovićem, razgovor moderira kustos izložbe Mišela Blanuša.

Slike Dragana Zdravkovića, kao vremenske kapije za ulazak u imaginarne prazne prostore – mesta druge dimenzije realnosti, izolovane od društvene stvarnosti kadriraju mesta u kojima vreme gubi svoju snagu, usporava svoj tempo, opisujući vidlјivu, spolјašnju manifestaciju.  To je lični prostor autora koje on opisuje kao stanje hibernacije u kojem živi i „štedi” ličnu i kreativnu energiju da bi kroz proces umetničkog stvaranja izgradio svet doživljaja sopstvene realnosti izolovane od svakodnevnice, na ivici metafizičkog poimanja.

Izložba će biti otvorena još nedelju dana, do 29. avgusta, svakog dana od 12 do 20 časova, osim utorkom. Ulaz je slobodan.

Нема коментара:

Постави коментар