понедељак, 29. август 2016.

9. Leskovački internacionalni festival filmske režije - LIFFE

Doc1logo plavi

_________________________________________________________________

9. Leskovački internacionalni festival filmske režije - LIFFE,
biće održan
od 13. do 17. septembra 2016.

Leskovački internacionalni festival filmske režije je manifestacija međunarodnog karaktera. Pokrenuta je 2008. godine i promoviše filmske stvaraoce i njihova dela iz regiona. Svojim sadržajem doprinosi afirmaciji filmske umetnosti i bioskopske kulture. Organizator Festivala je Leskovački kulturni centar.
Na festivalu je u proteklih osam godina prikazano preko 200 filmskih ostvarenja iz zemlje i regiona, a filmove i prateći program videlo je blizu 40.000 posetilaca. Festival su od početka finansirali Ministarstvo kulture Republike Srbije, Grad Leskovac, kao i veliki broj privrednih i medijskih sponzora iz cele Srbije.
U zvaničnoj selekciji  ovogodisnjeg 9. LIFFE festivala biće prikazano 12 filmski ostavarenja od toga 7 premijerno u Srbiji.  Ovogodišnja selekcija sastavljena je od filmova koji su sa velikim uspehom prikazani na svetskim festivalima.
Glavna nagrada festivala je  Grand Prix Živojin Žika Pavlović.

Druga i treca nagrada za režiju Živojin Žika Pavlović kao i dve glumačke nagrade: Zlatni lešnik za najbolju mušku ulogu i  najbolju žensku ulogu. O nagradama će odlučivati tročlani, regionalni žiri.



Нема коментара:

Постави коментар