четвртак, 23. јул 2020.

Jedan pisac i njegov grad. Književni kafe onlajn sa Dušanom Veličkovićem



Italijanski institut za kulturu u Beogradu, u saradnji sa asocijacijama Confluenze i ViaggieMiraggi, predstavlja dva književna kafea onlajn uz učešće beogradskog pisca Dušana Veličkovića. U ulozi moderatora učestvuje Euđenio Bera, predstavnik tour operatora ViaggieMiraggi za Balkan.

Veličković je više puta učestvovao u književnim susretima u vrtu Italijanskog instituta za kulturu u okviru projekta “Ploveći kroz dunavske ukuse”, u organizaciji asocijacija Confluenze i ViaggieMiraggi u saradnji sa Slow Food Internazionale kao i sa mrežom Terra Madre del Sud Est Europa.




Ova dva književna kafea onlajn snimljena su u Beogradu tokom meseca juna 2020. i titlovana na italijanski i srpski jezik. Prvi je objavljen na onlajn kanalima Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu (Jutjub, Fejsbuk, Tviter, Instagram) 16. jula, dok će drugi biti objavljen danas, 23. jula, u 18:00 časova.

Dušan Veličković (1947), novinar, pisac, filmski stvaralac i izdavač, jedan je najhrabrijih predstavnika srpske intelektualne elite. Dugo je bio direktor uglednog časopisa “NIN”. Jedan je od osnivača beogradskog nedeljnika “Novi magazin” (2010). Na italijanskom jeziku moguće je čitati njegova dela “Serbia Hardcore” i “Balkan pin-up” u izdanju izdavačke kuće Besa (2018), “Generazione Serbia” u izdanju izdavačke kuće Bottega Errante (2018) kao i dve priče uvrštene u zbirku “Casablanca serba” (Feltrinelli, 2003).











Нема коментара:

Постави коментар