понедељак, 6. јул 2020.

Italija NA pozornici ON line




Italijanski institut za kulturu u Beogradu predstavlja smotru pozorišnih predstava italijanskih autora na srpskom jeziku pod nazivom „Italija NA pozornici ON line” u režiji Đanluke Barbadorija iz udruženja "Ponte tra Culture". 

Na programu su četiri predstave koje će biti prikazane putem striminga svakog utorka tokom jula meseca u 21:00 čas i dostupne tokom narednih 48 sati na onlajn kanalima Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu (Fejsbuk, Tviter, Instagram). Po završetku predstava predviđen je onlajn susret uživo sa glumcima i rediteljem. Postprodukciju videa realizovao je Huan Kamilo Arijas.
Dana 7. jula u 21:00 čas na programu je predstava „Čovek sa cvetom u ustima“ Luiđija Pirandela u formi monologa čiji protagonista je Molnar Zoltan. Nakon toga će uslediti dramsko čitanje komada „Razmisli o tome, Đakomino“ glumaca Aleksandra „Mede“ Jovanovića i Đorđa Živadinovića Grgura.
Dana 14. jula u 21:00 čas na programu je predstava „Leonardo da Vinči. Skriveno delo“ Mikelea Santerama, u kojoj uloge tumače Maja Šuša i Molnar Zoltan. 
Dana 21. jula u 21:00 čas na programu je predstava „Njujorški maraton“ Edoarda Erbe, uz dramsko čitanje glumaca Miloša Timotijevića i Slavena Došla. 
Dana 28. jula u 21:00 čas na programu je predstava „Otvorena veza, skoro pa previše“ Franke Rame i Darija Foa, u kojoj uloge tumače Maja Šuša i Aleksandar „Meda“ Jovanović. 
Reditelj predstava je Đanluka Barbadori, profesionalni glumac i režiser sa velikim međunarodnim iskustvom. Kao reditelj, od 1994. godine do danas, Barbadori je režirao preko 100 predstava sa profesionalnim glumcima, mladim glumcima, studentima glume, mladima i adolescentima, čak i u marginalnim i teškim situacijama, u brojnim zemljama. Kao predavač, započeo je svoj istraživački i obrazovni rad ’90-ih godina, kroz realizaciju dvojezičnih pozorišnih radionica, stažiranja i intenzivnih pozorišnih kurseva na italijanskom, portugalskom, španskom i engleskom jeziku u različitim gradovima i na festivalima.

Нема коментара:

Постави коментар