понедељак, 10. јул 2017.

Projekcija filma japanskog reditelja Akijoši Imazekija - LAIKA


Utorak 11. jul, 19h, kULTURNI CENTAR GRAD



Japanski reditelj Akijoši Imazeki posetiće Beograd narednog utorka (11.06.2017) i svojim prisustvom uveličati projekciju njegovog poslednjeg ostvarenja, filma "LAIKA", u prostorijama @KC Grad 11.jula.

Ko je ustvari Akijoši Imazeki?

Ovaj japanski reditelj zastupnik je alternativnog filmskog stvaranja i nezavisnih filmskih ostvarenja. Fotografija u njegovim filmovima igra veliku spojnu ulogu između tematike i publike. Veći broj Imazekijevih ostvarenja prati likove koji nemaju jasnu ulogu u društvu, ili su neretko žrtve posledica socijalne nezrelosti društva. Filmovi Akijoši Imazekija prikazivani su na brojnim internacionalnim filmskim festivalima u Francuskoj, Estoniji, Rusiji, SAD i Vijetnamu gde su odneli mnogobrojne nagrade i priznanja.

Najnoviji film "LAIKA" prati dve junakinje sa različitih kulturnih, a na svoj način tradicionalnih podneblja, njihov odnos, komplikovanu borbu kroz svakodnevnicu i ljubav koja poništava granice i stavove.

Pored projekcije filma “LAIKA” u utorak 11.07.2017 od 19:00 h biće prikazan i jedan visokorangirani film iz selekcije prošlogodišnjeg Japansko srpskog festivala filma.
Nakon filmskog dela programa sledi razgovor sa rediteljem u bašti Kc Grada. Posetioci će imati priliku da se obrate reditelju po pitanju njegovog ostvarenja, iskustva rada na japansko srpskom filmskom festival, kao i utiscima njegove prve posete Srbije. Tokom svoje karijere Imazeki je organizovao i nekoliko projekcija srpskih kratkometražnih ostvarenja u Japanu tako da se raduje direktnom kontaktu sa beogradskom publikom i stvaraocima.

Нема коментара:

Постави коментар