четвртак, 18. јун 2015.

Robi ne drobi, već pevaj po kiši!




 

Ni kiša nije sprečila brojne fanove RobIja  Vilijamsa da se dobro zabave na Ušću. Pred negov nastup publiku je zagrejala grupa  “2 Cellos”, izvodeći  hitove Majkla Džeksona, AC/DC-a, “Nirvane”, “The Prodigy” i “The Rolling Stones”.


A onda je na scenu pompezno najavljen istrčao britanski narcis i ekcentrik. Švaler koji je spavao sa 4/5 Spajs grlsa. Ali i dečko koji zna odlično da peva i zabavi široke narodne mase. Počeo je žestoko od starta "Let me entertain you", "Rock DJ", "Monsoon", "Come undone", "Bodies", "Road to Mandalay", "We will rock you", "Love supreme"... I dok su se pored Dunava mešale kapi kiše i zraci moćnih raznobojnih lasera, publika je zadovoljno djuskala. Nije mu zamerila na nepotizmu (dečija pesmica "Twinkle, twinkle little star" posvećenu ćerkici Tedi, revija želja-pesma"Ignition" za njegovog sina i pevanje sa ćaletom Pitom-“Better Man” - očigledno je na njega povuk’o!) ni na detaljnoj ispovest (momče mi smo platili, a ti idi kod popa ili psihijatra!), pa smo saznali  za njegove unutrašnje demone:  zavisnost od kokaina, alkohola, pilula za smirenje i energetskih pića, kao i za manijakalnu  depresiju i  gojaznost... 


Pitao nas je da li ga se sećamo iz 90-tih. Beše ono „Take That“, zar ne? Sledila je sjajna džez numera "Minnie the Moocher”, Keba Kaloveja, "Motherfucker", "No regrets", "Still haven't found what I'm looking for"  U2-a, "Whole lotta love'" Led Zeppelina, "Candy", "Feel", "Millenium", "Kids... Priznao nam je da je „Srbija Great Motherfucker!“ A onda je  u jednom trenutku  prekorio nekoga u prvim redovima što puši travu, a njemu ne daje! No, u ovom dvočasovnom šou, gde se malko glupirao, a malko i pevao, proveo nas je kroz razne muzičke stilove, kojima suvereno vlada, pliva k’o riba u vodi. Jest’ da neki delovi njegovog koncerta nisu za mlađe od 16, a bilo ih je, ali šta zna dete šta može blesan! I tu negde pri kraju koncerta, odabrao je devojku, nevoljno primetio da joj može biti otac i sa njiom otišao u krevet. Iako koncert, kao i sam Robi, deluje haotično i energično, na trenutke liči na probu, obiluje Robijevim hvalospevima samom sebi (samoironija???), sve je u stvari dobro organizovano i svi na sceni znaju šta im je i kad raditi. da ne bude dlieme svi smo zapevali "I love rock'n'roll" grupe Arrows, pesmu koju je proslavila Džoan Džet. Po proceni organizatora koncertu je prisustvovalo oko 33 hiljada posetilaca. Kad smo kod toga, u publici, a pored mene bio je i jedan od mojih omiljenih vinara, a da nastranost bude veća pili smo pivo!


Što se organizacije tiče, ne znam šta su oni u Parteru B mogli da vide. U VIP loži je bilo dobro, mada su kišobrani sužavali vidik. Što ljudi ne nose kišne kabanice na rok koncerte! Ovako će nekome izbosti oči. Parter A je imao solidnu vidljivost, ali nesrećan, neravan prilazni put u obliku levka, gde odmah naletiš na šank sa pivom. Ili je to bilo smišljeno... 

A onda su se, Robi i bend, na trenutak, izgubili, da bi na bisu zasijali sa "She's the one" i "Angels".  A pre toga, na video bimu pojavile su se face članova Queena i počela je "Bohemian rhapsody". Popreko sam pogledao nasrtljivoinstalatera sa pivskom točilicom na leđima, koji je išao samo sebi poznatim putem.


Na kraju je bilo vreme za uvlačenje. Robi nam je otvorio srce, rekao da smo doprli do njega, do njegovog kardiovaskularnog sistema. Dolazeći u Srbiju, nije znao šta da očekuje, ali sada će širiti dobar glas o nama. Toliko smo mogli da učinimo za svoju zemlju. A ne kao vi, vi  koje je cena ulaznice i mlitava kiša obeshrabrila! No nama nije bilo do spavanja! Zahvalio nam se i na odličnim fudbalerima, koji igraju u zemlji odakle dolazi. A onda je pevušeći nestao iza scene, dok se na bimu videla publika u obliku velikog srca.A trava se na Ušću neće ni pridići, a već će svirati Smak!





Нема коментара:

Постави коментар